Den aller første utgaven av Captare 12-timers ble lørdag arrangert fra Sofiemyr stadion med 50 deltakere, 31 på 12-timersløpet og 19 på 6-timersløpet. Løperne så ut til å kose seg tross kjølig vær og en del regn de første 4 timene. En god miks av podcast-stemmen til speaker Marius Hauge, samt et noe a-typisk musikkutvalg til ultraløp å være (altså ingen Främling ref. Bislett-24) satte en bra ramme rundt tartanen på Sofiemyr

Like før start.jpg
Like før start på 6- og 12-timersløpet på Sofiemyr stadion. (Arrangørfoto)
 

Positivt for Therese Falk

I 12 timersløpet var det ikke uventet Therese Falk som løp alene i tet mesteparten av tiden. Hun endte opp på 132,408 km noe som smakte bra for ultradronningen. Dette er det lengste Therese har løpt siden 2021 da hun har slitt med skade og ettervirkninger av long covid. Margrethe Løgavlen (2008) er den eneste norske kvinnen som har løpt lenger på et 12-timersløp, en distanse som ikke arrangeres så veldig ofte.

Vi var litt spent på hvilke tanker Therese gjør seg for tiden framover, ikke minst med tanke på 24-timersløp der hun for to år siden var best i verden.

- Jeg tar et steg av gangen, sier Therese til Kondis.no.

- Det har vært tøft siden NM i 24-timers på Bislett for halvannet år siden, så hvordan det blir framover vet jeg ikke. Akkurat nå er jeg glad for å ha fått vært med på et så godt arrangement som Captare-12-timers var. For bortsett fra været, som i perioder var ruskete, var det ingenting å klage på. Så jeg håper virkelig det blir arrangert igjen!

- Men klart, det er NM i 24-timers i Hell i år, og trøndere er utrolig bra folk. I tillegg til at jeg vant en hel goodiebag full av løpe-ernæring fra Fuel of Norway, og jeg liker ikke å kaste mat. Så da blir det nok noen løp framover også skal du se, sier Therese Falk.

Tone Solberg løp også jevnt og fint og endte opp på 117.892 km. Det var godt nok til andre plass foran dem svensk/norske 18-åringen Anna Simonsen Søndenå som endte opp på 3 plass med sine 113.224.

Topp 3 kvinner 12-timers.jpgTopp 3 kvinner på 12-timers. (Arrangørfoto)
 

De beste kvinnene på 12-timers:

  1. Therese Falk 37