Fint og varmt sommervær under årets Hovlandstølen Opp

88 deltakere, og mange turgåere tok turen til fjells da Hovlandstølen Opp ble arrangert i Eikefjord søndag 3. juni. Været var av den sommerlige sorten, og nok i varmeste laget for de fleste løperne denne dagen. Allikevel fikk vi se mange gode resultater, og flere satte også personlige rekorder.


Målområdet.jpg
Hovlandstølen Opp 2018: Fra målområdet.


Seieren i konkurranseklassen for herrer gikk som forventet til Thorbjørn Thorsen Ludvigsen, Varegg IL. Han ble klokket i mål på den sterke tiden 15,47, og var med det 17 sekunder bak løyperekorden til Marius Vedvik, satt i fjor. Dette var en sterk prestasjonen i en løype som nok ikke passet Ludvigsen helt, siden han er aller best i brattere terreng. I tillegg var været klart varmene i år enn i fjor, og han hadde også motbakkeløpet Blåfelden Rett Opp i beina fra dagen før (seier og løyperekord).


Thorbjørn T. Ludvigsen.jpg
Thorbjørn Ludvigsen leverte et godt løp i varmen, selv om det ikke ble løyperekord denne gangen.


Jan Olav Tjønneland, Viksdalen IL tok andreplassen med tiden 19,29, mens Håkon Emil Høisæther, Førde IL ble nummer tre med 20,19.

​I kvinneklassen ble det en overraskelse, da Ingunn Hove fra Førde (K35-39) tok seieren med tiden 21,46. Småbarnsmoren Hove har nok mye å gå på tidsmessig om hun får trent mer. Treningen hennes har så langt har bestått av en del fjellturer og noen skiturer i vinter. På andreplass kom Merete Helgheim, Gloppen FIL med tiden 24,24. Helgheim som har vunnet Hovlandstølen Opp flere ganger var ikke helt i form denne dagen. Hun har de siste årene prioritert kappgang, og dette har nok gått ut over motbakketreningen. Tredjeplassen gikk til den lokale løperen Norunn Stavø, Florø T og IF på tiden 24,59.



Hove og Bjørbæk.jpg
Vinner i kvinneklassen, ​Ingunn Hove fra Førde beviste at hun også har bra fart i beina, da hun spurtslo Lars Bjørbæk, Florø T og IF i det bratte oppløpet.


Hovlandstølen Opp var årets tredje (av fem) løp i INC Eikefjord Løpskarusell. Neste løp i denne karusellen er Eikefjord Maraton, som blir arrangert på Storebru lørdag 8. september.



Alle resultater på arrangørens hjemmeside



Flere bilder:



Fra barneløpet.jpg
Hovlandstølen Opp 2018: Fra barneløpet.


Jan Olav Tjønneland - Viksdalen IL.jpg
Jan Olav Tjønneland, Viksdalen IL ble nummer to i herreklassen på tiden 19,29.


Håkon Emil Høisæther - Førde.jpg
Håkon Emil Høisæther fra Førde IL tok tredjeplassen med tiden 20,19.


Merete Helgheim.jpg
Merete Helgheim, Gloppen FIL ble nest beste kvinne på tiden 24,24.


Norunn Stavø.jpg
Nummer tre i kvinneklassen ble Norunn Stavø, Florø T og IF (K60-64) med tiden 24,59.


Magnar Solheim.jpg
Magnar Solheim, Norddalsfjord IL (M60-64) ble nummer 5 i herreklassen med tiden 20,40.


Eivind Liabø Iversen.jpg
Eivind Liabø Iversen, Tambarskjelvar IL (M13-14) gjorde et fint løp og fikk notert tiden 23,42.


Hedda Kleiven Eikeset - Førde IL.jpg
​Hedda Kleiven Eikeset fra Førde IL (K15-16) fikk tiden 27,28, og ble med det fjerde beste dame.


Iver Lykkebø Svorstøl - Tambarskjelvar IL.jpg
Iver Lykkebø Svorstøl, Tambarskjelvar IL (M13-14) kom i mål på tiden 27,04.


Oddvar Grotle.jpg
Primus motor for Florø Maraton Rett Vest, Oddvar Grotle (Florø T og IF) tok turen til Eikefjord denne fine sommerdagen, og deltok i mosjonsklassen.