- Flott tiltak å spre informasjon om treningsgrupper, sier Geir-Morten Hansen i Tjøme Løpeklubb. 

Nå har han sendt oss noen ord om klubben. - Vi er riktignok medlem i NIF/NFIF, men dette fjerner oss forhåpentligvis ikke fra lavterskelbegrepet, for rent bortsett fra dette tror jeg vi oppfyller alle “intensjoner” med tiltaket 

Tjøme LøpeklubbGeir-Morten Hansen om Tjøme Løpeklubb:
Vi er en klubb for løpere og mosjonister på alle nivåer, vi har et uformelt preg, og vi har lav medlemskontingent. Kun 100 kroner for voksne, 50 for barn og 250 for familier. Vi har ingen trenere i klubben, men fungerer som en “god, gammeldags” løpegruppe hvor vi kommer sammen og løper felles to ganger per uke.

Det er oppmøte hver tirsdag og torsdag klokka 1900 ved Tjømehallen på Lindhøy. Tirsdager er det sammenhengende løping, kort eller langt, mens torsdager settes av til intervalltrening i forskjellige varianter.

Vi prøver å legge opp treningene våre slik at det skal være hyggelig for alle og gi utbytte uansett utgangspunkt, nivå og ambisjoner. Man trenger ikke være medlem i klubben for å være med på fellestreninger, men ønsker man å representere klubben i konkurranser eller få utbytte av medlemsfordelene våre, må man være medlem.

Mer info om treninger finnes på klubbes hjemmeside

Tjøme Løpeklubb startet opp sommeren 2014 som et lokalt tilbud til fastboende og øvrige med tilknytning til Tjøme, men har etter hvert også fått flere medlemmer fra andre kommuner som Nøtterøy, Tønsberg m.fl. Per i dag er vi ca. 170 medlemmer fordelt på 20 kommuner, og har dermed opplevd en ganske stor medlemsvekst på relativt kort tid. Vi tror grunnen er at vi dekker et behov for løpere som søker en klubbtilhørighet og et fellesskap med likesinnede mosjonister. Medlemskapet “bruker man” som man selv vil. Noen er med på nesten alle fellestreninger, noen kommer en gang i mellom, mens andre er enten støttemedlemmer, eller de trener for seg selv og representerer Tjøme Løpeklubb i konkurranser.

Tjømekarusellen
Apropos artikkelen på kondis.no om konkurranser som trening for mosjonister så arrrangerer vi også en løpskarusell, Tjømekarusellen, med 10 løp i året og 2 distanser per gang. Det hele er uformelt med lav startkontingent, og man kan velge mellom konkurranseklasse eller trimklasse uten tidtaking.

Les mer om Tjømekarusellen

 Neste løp er søndag 17. april.
 

Tjøme_Løpeklubb_Vippefyret_Verdens_Ende.jpg

Tjøme Løpeklubb trener hele året - uansett vær og føre. Her er et bilde fra en treningstur i romjula 2015, Tjøme på langs 14 km med 24 deltagere. Bildet er tatt ved endestasjonen – Vippefyret på Verdens Ende, Tjøme (foto: Stine Skog Hansen).