Tøyen Parkrun feiret sitt første jubileum da oktobers siste løp var det tiende i rekken for Tøyen Parkrun.

Og hvilken ramme det ble! 9 varmegrader og friskt. De fleste løp i lang treningsbukse, men noen holdt fortsatt på kortbuksa. På førsterunden steg sola opp bak Kampen og det ble aldeles nydelig med høstfarger som sola skinte på.

Ultraløper Heidi Grønvoll debuterte i Tøyen Parkrun.  Hun kom sterkt på slutten og tok igjen Marit Tørstad og vant kvinneklassen. Foto fra hennes facebookside.

Yoann Murat vant det tiende Tøyen Parkrun på 18.55 foran Erling Faugstad som fikk 19.06 i sitt debutløp i Tøyenparken. Nr.3 ble Tommy Almond 19.33 som løp sitt 30. Parkrun totalt.

Heidi Grønvoll debuterte med seier blant kvinnene med 22.53 foran Mette Lund Nilsen som løp på 23.06. På tredjeplass fulgte Marit Tørstad, som ledet helt til hun ble tatt igjen på sisterunden. Tørstad kan imidlertid glede seg over pers med tiden 23.22.

Resultater for Tøyen Parkrun

Kondis stilte mannsterke opp i det 10. Tøyen Parkrun med disse tre "unggutta".   Foto: Marit Tørstad

Fra venstre: Nettredaktør Heming Leira som gjorde sitt tredje Parkrun i Tøyen, Kondis-president Tim Bennett gjorde sitt andre Parkrun. Det første gjorde han i Manchester, mens debuten på Tøyen kom i dag. Med 20.24 ble det 6. plass totalt og han var bare ett sekund bak aldersrekorden i 50-54 år på Tøyen.

Superverver i Kondis Oddvar Røsten gjorde sitt andre Parkrun i Tøyen og perset med 1 minutt og 29 sekunder. Unggutta i Kondis var raskest i henholdsvis klasse 50-54, 55-59 og 60-64 år.

- Fin løype, sjøl om den ikke er lett, sa Tim Bennett etter løpet som han tok som oppvarming til New York City Marathon neste helg. Deretter løp han hjem og hadde fått en god dose trening før klokka var 11.

Tøyen Parkrun er helt basert på frivillig innsats og laget så enkelt som mulig. Det er ikke drikke etter løpet, men det hender at noen av de frivliige byr på en liten "snadderbit" som litt snop.

Litt statistikk etter de 10 første Tøyen Parkrun:
Deltakerrekord: 132 (1. løpet 26.august)

Løyperekorder:
Menn:    Tom Magee 17:20
Kvinner: Amy Martin 21:21

Eneste løpere som har vunnet mer enn ett løp er Sverre Mcseveney-Åril og Yoann Murat med to seire hver.
I kvinneklassen har 10 løp gitt 10 forskjellige vinnere.

Kondis har fulgt Tøyen Parkrun og Parkrun generelt

13.oktober:  Trolsk stemning under Tøyen Parkrun #8
12.oktober:  Tøyen Parkrun feiret den Internasjonale Parkrun Day med stil
27. september: Tøyen Parkrun betyr 18 % flere løp i Oslo i 2017
2. september: Sol over godt besøkt Tøyen Parkrun #2
30. august: Tøyen Parkrun debuterte med kjempesuksess!
25. august: Lørdag går Norges første Parkrun i Tøyenparken
16. august 2017:  Parkrun endelig i Norge!
18. november 2015: Park Run i Storbritannia – lavterskeltilbud til løpsglade turister
----------------------------
2.oktober 2015: Kampenmila - et venners venners løp (ikke et Parkrun - men et løp i Tøyenparken)