En noe kald morgen på lørdag, men opphold og fin-fine løpsforhold. Mange ville feire dagen og hele 72 løpere fullførte. Det var det tredjestørste løpet i Tøyen Parkrun´s historie, bare de to første har hatt flere deltakere.

Etter at tre løp på rad hadde hatt rett under 50 løpere, ble det nå en solid økning. Antagelig benyttet mange løpere seg til å få et løp når Oslo og østlandet ellers hadde en rolig helg etter mange store løp de siste ukene.

Det lover godt for Tøyen Parkrun, for når Østlandet har gjort seg ferdig med Barteløpet 4. november, er det igjen få løp i Oslo og omland og da kan deltakelsen 7. oktober tyde på at mange vil finne veien til Tøyenparken.

At Parkrun har sitt utgangspunkt i England merkes på løpene på Tøyen hvor det er mange dletakere fra engelsktalende land. Men også aktive norske løpere dukker stadig opp og flere er å finne på startstreken hver eneste lørdag.

Denne lørdagen ble det satt løyperekord på herresiden da Tom Magee ble den første under 18 minutter. Dermed mistet den unge løperen, Oliver Craggs, løyperekorden han satte i det første løpet. Ennå har ingen norsk løper hatt løyperekorden.

Også på kvinnesiden fikk vi løyperekord. Amy Martin vant på 21.21 og slo den tidligere rekodren med 29 sekunder. Løyperekordene er altså på utenlandske hender, for ikke å si føtter. Tar de norske utfordringen?

Rett før start i det syvende Tøyen Parkrun. I diskre grønnfarge ser vi Erik Kolbjørnsen som løp sitt tredje Parkrun. Kolbjørnsen er på 10. plass over de som har best resultat etter aldersgradering* med 72.68 %.  Foto: Tøyen Parkrun

* 100 % tilsvarer verdens beste tid på distansen. 70 % tilsvarer bra kretsnivå.

Tom Magee vant suverent og har den suverent beste tiden med 17:20 Foto: Tøyen Parkrun

Parkrun er for alle enten de har briller eller ikke, enten de har rødt hår eller ikke, enten de har lue eller ikke,. enten de er jente eller gutt, enten de sitter i barnevogn eller løper utenfor vognen. Foto: Tøyen Parkrun

Høsten har kommet, men det betyr ike at kortbuka er lagt bort. Kurth Magnussen (til venstre) er en ivrig løper som denne lørdagen "oppdaget" Tøyen Parkrun og leverte en 19. plass totalt, og ettersom han løper i 55-59 årsklassen oppnådde han hele 72.49 % på aldersgraderingen. Kun 10 løpere har høyere. Foto: Tøyen Parkrun

Kristin Blomberg Pedersen er en annen løper som deltar på det meste av kondisjonsidretter. Nå debuterte hun på Parkrun.  Foto: Tøyen Parkrun

Oddvar Røsten en allsidig herremann som både løper, arrangerer og er superverver for Kondis, debuterte på Parkrun denne lørdagen. Røsten er blant de som har kortest vei hjemmefra. Snaue 900 meter i luftlinje. Foto: Tøyen Parkrun