Tom Erling Kårbø fra Stord IL løp 3000 meter hinder på 8:27,67 i Spania fredag kveld og klarte dermed definitivt VM-kravet på 8:29,00. Han løp på årsbeste 8:29,57 i Zagreb for tre dager siden, og siste mulighet til å klare kravet var i Spania. Det klarte han altså da han løp inn til ny personlig rekord i spanske Andùjar.

Han kom på 2. plass 42 hundredeler bak vinneren Yaser Salem Bagharab fra Qatar i konkurransen med det klingende navnet "Memorial Francisco Ramón Higueras - Jaén Paraiso Interior".  Alle resultater fra EAA Classic Permit Meetings-stevnet i Andùjar.

Kårbø, som i fjor finansierte deler av idrettssatsingen som "lærer'n til Jakob" - en vinn-vinn situasjon for han og for Jakob Ingebrigtsen - og som gjorde at Kårbø kunne følge brødrene på treningssamlinger. I fjor ble han nummer 11 i EM, og i år var selvsagt målet kvalifisering til VM. Han hadde tidligere i år vært nær kravet tre ganger, og ville vel kommet med uansett som en av 45 løpere i VM, men nå er all tvil feid til side.