Nesten 100 trimmere tok den korteste turen fra skistadion på Mosetetoppen med Lågen og Gudbrandsdalen bak seg. (Foto: Hafjell Opp sin facebookside)

Øyer Tretten IF Ski og Pellestova Hotell Hafjell arrangerte lørdag motbakkeløpet Hafjell Opp for 4. gang. Fra start ved Skitorget nederst i Hafjell på 205 moh. stiger løypa 860 m. Løpet skiller seg imidlertid ut fra andre motbakkeløp ved at mål ikke er på toppen. Hafjell Opp's høyeste punkt er på Hafjelltoppen 1065 moh, men da er det vel 1 km igjen med netto fall på 80 m til mål på Pellestova.

Det er også halv distanse på 3,8 km for de yngste årsklassene med start på Mosetertoppen og mål på Pellestova med en total stigning på 295 meter. Begge distanser har egen mosjonsklasse, og årets utgave hadde rekordoppslutning på den korte alternativet med 83 trimmere og 25 lettbente ungdommer. På 7.8 km startet 104 aktive og 26 trimmere, slik at totalt ble 238 startende og 235 som fullførte årets utgave, bare hårfint under fjorårets rekordutgave.

Lørdagens løp kom vel i havn selv om vær og vind kunne vært bedre. Snø i øverste halvdel av løypa gjorde naturlig nok forholdene mer krevende og løpstidene noe svakere enn i 2017-utgaven som gikk i strålende høstvær.

I fjor ble Per-Chrisian Lysaker Torgersrud klart slått av spesialisten Johan Bugge, men i år var "innlandets motbakkekonge" tilbake på toppen, dog etter hard kamp med Geir Steig fra Luster lL som til slutt måtte gi seg med 13 sekunder. Årets vinnertid 43:36 vel halvannet minutt bak tida som holdt til klar 2. plass i fjor. Lars Berger, som representerer arrangørklubben, er jo vant til snøføre men imponerte likevel med  en sterkere tid enn i fjor da han knep 3. plassen foran Lasse Leine Johnsen fra Follebu.

I kvinnenes oppgjør ble det en enda tettere duell der årets Furusjøen Rundt-vinner, Mari Trønnes, trakk det lengste strået etter 52:30, bare seks sekunder foran Tina Knutsmoen fra Bækkelagets SK. Elise Røer Drabløs, også fra Bækkelagets SK, løp inn til en klar 3. plass. Inger Hegstad Krüger, Lyn Ski (53) løp opp til en sterk 5 plass totalt og stod for dagens klart beste veteranprestasjon.

Kortutgaven ble dominert av lokale ungdommer med Mille Marie Storlien fra Lillehammer Skiklub og Edvard Fossum Olstad fra Øyer-Tretten IF som klare vinnere.

Spurtpris.jpgSpurtprisen "King of the Mountain" var ny i Hafjell Opp i år. (Foto: Hafjell Opp sin facebookside)

Julie Lægreid fra Oslo hadde kledd seg fornuftig til lørdagens motbakkeløp. (Foto: Hafjell Opp sin facebookside)

Vinterlig på Hafjelltoppen lørdag. (Foto: Cathrin Bretzeg)

Pellestova.jpgFra målområdet ved Pellestova Hotell Hafjell. (Foto: Hafjell Opp sin facebookside)