Løpevennene i Harstad består av Marit Lindstad og Geir Johansen, og de inviterte til den 3. utgaven av Løpevennenes ultraintervall sist helg. Konseptet er enkelt og greit. Den som løper lengst vinner. Løypa er på 6,3 km og med start hver hele time. Løpet er uhøytidelig der arrangørens carport er omgjort til løpskontor og huset fungerer som klubbhus der deltagerne kan gå inn for å varme seg, skifte klær, spise, m.m. Alt overskudd ifm løpet går uavkortet til stiftelsen Aktiv mot kreft.

Informasjon.jpgArrangøren gir deltagerne informasjon før løpet.

I år stilte 32 deltagere til start, som er litt færre enn de to foregående år. Noe av årsaken skyldes nok flere større  kulturelle arrangement i byen, men de som løp fikk en flott opplevelse i et fint høstvær. Totalt ble det løpt 831,6 km.

I kvinneklassen var det Rakel Hagen fra Lofoten Ultraløperklubb som tok seieren. Hun løp 10 runder, og endte på 63,0 km. Hun valgte å stoppe på denne distansen da hun har slitt med litt skader i den senere tid. Hagen vant forøvrig Lofoten Ultra-trail (100 miles) på forsommeren.

Rakel_vinner.jpgVinner av kvinneklassen, Rakel Hagen fra Lofoten Ultraløperklubb (foto: arrangør).

Nummer 2 i kvinneklassen ble Merete Wang fra Tromsø som fikk 8 runder og 50,4 km. Nummer 3 ble Monika Kransvik fra Lofoten Ultraløperklubb. Kransvik endte på 44,1 km.

Merete_Wang.jpgMerete Wang fra Tromsø ble nr 2 i kvinneklassen.

I herreklassen ble det en god fight mellom tre Tromsøløpere som hadde tatt turen til Harstad. Det var tydelig helt fra start at disse hadde intensjon om å løpe langt. Tempoet var tilpasset slik at pausene ikke ble for lange mellom hver runde. Torgeir Andreassen holdt ut lengst og vant herreklassen. Han stoppet på imponerende 15 runder og 94,5 km. I følge Andreassen er dette også ny distansepers. Tidligere i år har han blant annet gjennomført Lofoten Ultra-trail (50 miles) og Tromsø Mountain Challenge, the triple.

Torgeir_vinner.jpgTorgeir Andreassen fra Tromsø vant herreklassen (foto: arrangør).

Nummer 2 og 3 ble John-Esben Jenssen og Tore Lindberg Åbodsvik. Jensen endte på 14 runder / 88,2 km, mens Åbodsvik stoppet etter 10 runder og 63,0 km. Alle disse 3 er forøvrig kollegaer og representerte Norsk Helsenett BIL.

John_Esben_Jenssen.jpgJohn-Esben Jenssen blr nummer 2. Her er han godt i gang med runde nr 6.

"Spurtpris-løpet"

På runde nr 4 var det innlagt en egen spurtpriskonkurranse med tidtaking. Det var både dame- og herreklasse samt klasser for de som hadde deltatt fra runde 1 (Ultra) og for de som hadde løpt færre runder (sprint).

Vinneren i dameklassen ble Merete Wang som fikk tiden 31:18. Drøye halvannet minutt etter kom Tonje Bjørklund med tiden 33:04.

I Herreklassen ble det en suveren seier til Torstein Svendsen. Han var tydeligvis godt restituert etter Oslo maraton der han vant sin klasse (Menn 50-54 år) og ble NM-mester. Han kom inn på tiden 23:38, og var dermed 7 sekunder bak sin egen løyperekord fra i fjor.

Nummer 2 ble Børge Weines med tiden 27:11.

Torstein.jpgTorstein Svendsen, vinneren av spurtpriskonkurransen.

Spurtvinnere.jpgAlle vinnere av spurtpriskonkurransen.

Ungdommen Jakob B. Soltun vant sprintutgaven, og han hadde den nestbeste tiden totalt. Han kom inn på 25:30. Nummer 2 ble Sander Ligaard med tiden 29:16.

3 Karl Ole Oppedal 31:53

Reportasje fra fjorårets ultraintervall kan leses her.

Utvalgte bilder:

Andreas_Amundsen.jpgEn blid Andreas Amundsen. Han stoppet etter 25,2 km.

Gaute_Saether2.jpgGaute Sæther satte ny distansepers og endte på 31,5 km.

Marianne_og_Emilie.jpgMarianne Lofthaug (startnr 29) og Emilie Solheim Verhage (startnr 17).

Tonje_Maria_Marius.jpgTonje Bjørklund (til venstre), Maria Fredvik Mikkelsen og Marius Johansen.

Jakob_B_Soltun.jpgJakob B. Soltun vant sprintutgaven av "Spurtpris"-konkurransen.

Marie_og_Synnove.jpgMarie Borgersen (til venstre) og Synnøve Årskog mot mål etter runde 2.

Oppedal.jpgKarl Ole Oppedal kom til etter hvert og løp 2 runder.

Rakel_og_Monika.jpgNummer 1 og 2 i kvinneklassen; Rakel Hagen (til venstre) og Monika Kransvik.

Terje_Stensli2.jpgTerje Stensli er godt i gang med runde 6. Han stoppet etter 44,1 km. Godt gjennomført!

Tore_Lindberg_Aabodsvik.jpgTore Lindberg Åbodsvik ble nummer 3 i herreklassen.

Randa_og_Weines.jpgPer Christian Randa (til venstre) og Børge Weines stoppet etter runde 4, og fikk registrert 25,2 km.