Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.Se tidligere omtale: Delta for kreftsaken i Rosa-Sløyfeløpet

Tromsø først ut av årets Rosa Sløyfe-løp
Tromsø innledet årets løpsserie lørdag 28. september. Løypa var lagt til toppen av flotte Tromsøya, rundt Prestvannet i naturskjønne omgivelser. Det var 395 løpere med i den lange løypa (6,7 km)  med tidtaking, og 80% av dem var kvinner. I tillegg var et ukjent antall deltagere med på 3,3 km uten tidtaking.

Linn Vikesund fra Tromsø tok en soleklar seier med tiden 26:08, mens Marthine Barth Jacobsen fra Oslo ble nummer to med 27:34. Også i herreklassen ble det utklassingseier der Einar Mortensen fra Råfisklaget vant på 23:47.

Men, den store vinneren var brystkreftsaken som tilføres betydelige midler fra disse løpene. I fjor ble det samlet inn 2 140 600 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen fra alle Rosa sløyfe-løpene samlet.

Første Rosa Sløyfe-løp i Bodø:
Dagen etter løpet i Trømsø var turen kommet til Bødø, som i år arrangerte Rosa Sløyfe-løp for første gang. Løypene på 3 og 6 km var lagt i sentrum av byen, den lengste med tidtaking.

Det var 215 deltagere på tid i den lange løypa, over 80% av dem kvinner. I tillegg var det 178 som fullførte kortløypa.

Marthine Barth Jacobsen fra Oslo - som ble nummer to i Tromsø dagen før - løp inn til seier i Bodø på tiden 23:59. På 2. plass kom Synnøve Mortensen fra Stridor Nord med 24:19. I herreklassen ble det seier til bergenseren Erland Eldrup som stuiderer i Bodø - og som har mange sterke løpsresultater å skilte med i år. Blant annet vannt han det tøffe fjelløpet Lofoten High5 for 2. gang forrige måned.