Pressemelding:
Trysil Skimaraton har hatt en vekst i antall påmeldte de siste årene, og årets renn er ingen unntak. Mye tyder på at det populære seedingrennet til både Birken og Vasaloppet slår deltakerantall fra i fjor.

- Vi ligger over fjoråret i antall påmeldte hittil. Mye tyder på en økning sammenlignet med i fjor da 570 stod på startstreken, forteller Per Ola Haugen som er påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton.

Snøsikre Trysil
Det er nok flere grunner til at Trysil Skimaraton er blitt så populært. At Trysil er snøsikkert og har høy kvalitet på løypene, er nok en av hovedgrunnene.

- Forholdene er helt topp nå. Det er masse snø, og løypemannskapet har gjort klar noen fantastiske trikkeskinner. Vi har faktisk aldri hatt mer snø i Trysil Skimaratons 19-årige historie enn nå i vinter, sier Haugen.

Bra føre gir grunnlag for løyperekord
Skimaraton kan skilte med bra premiering, både for eliteløpere og for øvrige deltakere. Og med de gode forholdene ligger alt til rette for nye løyperekorder.

- Vinneren kan få med seg hele 8000 kroner, dersom blant annet løyperekorden slås. Løyperekordene både i dame- og herreklassen ble tatt i fjor. Marie Renèe Sørum Gangsø satte ny løyperekord på tiden 2:12:15, hele fem minutter foran den gamle rekorden. Og i herreklassen satte Karstein Johaug Jr. ny rekord med tiden 1:47:12, nesten 10 minutter foran løyperekord i herreklassen, smiler Haugen. - Et insidertips er at Trysil Skimaraton ofte gir gode seedingresultater.

Populært med halvmaraton
Som et ledd i å få flere deltakere til årets Trysil Skimaraton kan arrangøren i år tilby en halvmaratondistanse.

- Denne distansen vil være relativ enkel med få høydemeter, og den vil gå gjennom flott terreng i skog og åpne myrpartier. Vi ser nå at det er flere nye deltakere som har meldt seg på denne distansen. Det er vi svært fornøyd med. Vi ønsker jo at så mange som mulig skal få lov til å oppleve den magiske stemningen som oppstår under Trysil Skimaraton, forteller Haugen.

Les hele pressemeldingen: Rekordår for Trysil Skimaraton
Tidligere forhåndsomtale: Trysil Skimaraton nå også med halvmaraton​
Trysil Skimaratons nettside
Trysil Skimaraton på Facebook
Samleside for Trysil Skimaraton på kondis.no
Påmelding og deltakerliste