Mariann Roe imponerte med personlig rekord med nesten minuttet 34.13.77 (mot tidligere 35.11.84)
Det holdt til en niendeplass etter  et jevnt løp. Imdilertid feilberegnet hun antall runder i det store feltet på 25 løpere og trodde hun var i mål når det gjenstod en runde. Dermed måtte hun ut på en ny sisterunde etter en flott spurt  på den nest siste runden. Hun stoppet helt opp før hun forsto at hun hadde en hel runde til og løpe.

Første kilometeren gikk svært sakte før en av feltet to store stjerner satte opp farten. Tyrkiske Yasemin Can tok tre EM-gull i seniorklassen i fjor og ble nr. 7 i OL på 10.000 m på 30.26. Hun er fra Kenya og het da Vivian Jemuta. Hun fikk i fjor, som 19-åring,  tillatelse til å representere Tyrkia. Etter 1000 m på 3.33 og en førsterunde i spasertempo, gikk det svært fort. Bare svenske Sara Lathi, som også var i OL-finalen i Rio i fjor, prøvde å henge på.

Begge "varvet" alle de andre i feltet med minst en runde. Det var da Sara Lathi i sin siste sving passerte Mariann Roe med en runde, at Mariann satte inn en solid innspurt, - en runde for tidlig.