Ukas økt er et samarbeid mellom Løpetrening og Kondis. Denne ukas økt er hentet fra et av Løpetrenings programmer for deg som ønsker å trene mot lange ultraløp.

Etter å ha løpt en langtur bør en egentlig ta det med ro og la kroppen restituere godt før en gjennomfører neste økt med stor belastning.

Innimellom kan det likevel være fornuftig å legge to langturer etter hverandre, mener løpetrener Anders Gossner i Løpetrening.no.

– Ved å legge inn en langtur dagen etter at en allerede har løpt en langtur, får en trent hode til å klare distansen. Du skal ha et sterkt hode for å orke å løpe en langtur når kroppen fortsatt kjennes tung og sliten ut etter den forrige, sier Anders, og foreslår følgende økter:

  • Dag 1 - Langtur 1: 2,5 time i pulssone 2. Legg gjerne inn gange i 1-2 minutter for hvert 15.minutt.
  • Dag 2 - Langtur 2 (kjøres dagen etter Langtur 1); 110 minutter i pulssone 2.

​​​– Når du skal gjennomføre ​slike økter er det lurt å legge de til helger eller fridager. Pass på at du tar til deg rikelig med næring - mat og drikke - både i forkant, gjerne underveis og i etterkant av øktene. Da restituerer kroppen og beina bedre, sier Anders, og legger til at farten er uvesentlig i et ultraløp.

– ​Når vi trener mot et ultraløp som kanskje varer i 8-24 timer så vil farten ​på denne type økter ofte være uvesentlig. Fokus vil være på en sterk kropp som er trent for å være i aktivitet og få riktig tilførsel av energi til du er i mål, sier han. 



 

Medlemsrabatt:

Medlemmer i Kondis får 15 % rabatt på treningsprogram hos Løpetrening. Fram til 15. juni har vi en kampanje som gir Kondismedlemmer 20 % rabatt. Er du ikke medlem kan du melde deg inn her.

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957