Ukas økt presenteres i samarbeid mellom Løpetrening og Kondis. I videoen under snakker løpetrener Andreas Gossner i Løpetrening.no om trening mot maraton på under fire timer, og spesielt hvordan Langturen skal forberede deg til å holde hele maratondistansen.

Langturen er på to timer og skal kjøres i et rolig tempo. 

Andreas anbefaler å forsøke å åpne såpass rolig at den siste timen fortsatt føles kontrollert og lett. 

– Det er ikke noe poeng i å slite seg ut på denne typen økter. Her bygger vi opp tid på beina, men det skal ikke være i høy intensitet. Langturen handler om å forbedre kroppens evne til å tåle aktivitet som strekker seg over flere timer i jevn fart, og du skal lære hvordan dette oppleves. Langturen og kroppens respons på denne må læres og trenes på, forklarer han.

(Teksten fortsetter under videoen):
 

Detaljer og fakta om langturen i maratontreningen

Medlemsrabatt:
Medlemmer i Kondis får 15 % rabatt på treningsprogram hos Løpetrening. Fram til 15. juni har vi en kampanje som gir Kondismedlemmer 20 % rabatt. Er du ikke medlem kan du melde deg inn her.

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957