Margrethe Løgavlen, tok en "påskemaraton" da hun bestemte seg kvelden før for å stille opp
i Holmestrand. "Jeg vil gjerne stille opp i de lokale arrangementene," sa Løgavlen. Foto: Lasse Wilhelmsen

Holmestrand Maraton årets første løp med over 1000 deltakere
1381  fullførte de forskjellige distansene pluss godt over 100 løpere i barneløpet. Et par plussgrader og høy fuktighet gjorde at det ble en kald andreutgave av  Holmestrand Maraton, men regnværet som bøtta ned i 2012 uteble.
Løperne så  imidlertid ut til å takle den lave temperaturen greitt. Ja, det var flere som løp i kort mens tilskuerne var pakka inn i full vinterhabitt. Grunnet den sene våren ble start og mål området flyttet fra stadion til skolen rett ved siden av.

Barneløpene gikk fra start og målstedet til løpene for de voksene da Hvitstein stadion var full av snø og is og ikke kunne brukes som arena slik den ble i fjor.

På Gullhaug etter 4 km løping møttes løpere, drikkestasjoner, publikum og fotografer både fra  presse og løperfans i et knutepunkt i den åttetallsformede løypa maraton- og halvmaratonløperne løp den første runden.

Christian Aarstad Odgaard på vei mot seier i Holmestrand Maraton.  Odgaaard skrøt av arrangementet, akkurat som Løgavlen gjorde. På spørsmål om han kom til å stille opp neste år, svarte han "JA , enten på halv maraton eller maraton.  Foto: Lasse Wilhelmsen

Utklassingsseiere preget distansene
Maratondistansen ble vunnet av Margrethe Løgavlen på 3:02:16 tross at hun nesten måtte gå de 3 siste kilometrene. Mennenes maraton ble vunnet Christian Aarstad Odgaard på 2.50.11.

Marit Haslie, Drøbak Frogn IL og Simen Rustad, Romerike Ultraløperklubb vant utklassningsseiere på halvmaraton med seierstidene 1:25:24 og 1:19:19

Norges tidligere toppløper Gunhild Haugen holder fortsatt høyt nivå og utklasset konkurrentene med over 3 minutter på kortdistansen 7km.
Håkon Hjemly  sørget for at Tønsberg Friidrettsklubb fikk 2 seiere i årets Holmestrand Maraton da han vant 7km på 25:56.

Start halvmaraton og maraton.     Foto: Oddvar Røsten

Guillaume Durandal var lenge den eneste som bød  Odgaard på fight. Etter 5 kvarters løping lå han bare 8 sekunder bak.

Gerhard Sletten, Oslofjord Triatlon lå lenge på en "trygg" tredjeplass
Etter 5 kvarters løp var han 1.20 etter Durandal. Det var først i den siste bakken rett før mål at Sletten kunne passere ham å løpe inn til andreplass.  Sletten vant sitt første maratonløp i  karrieren da han vant  Påskemaraton bare 2 uker før!

Åslaug Kaardal, Lærdal Idrettslag løper inn til andreplass på maraton med 3:11:53
Tidligere har hun vunnet Bergen City Marathon på under 3 timer. Hun sier at hun ikke satser på toppen,
men har  deltatt på Norseman Extreme  i 2011.

Mari Ourom tar tredjeplassen med 3:23:40

Torgeir Hopen, Posten Trondheim 6.plass totalt med 3:08:30

Marit Haslie, Drøbak Frogn IL vinner halvmaraton på 1:25:24. Marit er født i 1993 og løp i fjor på 1:28:34 i Oslo Maraton. Det gjorde henne til tredje beste kvinne i Norge  ifjor på halvmaraton av de under 20 år.
Flere av de som løp halvmaraton i Holmestrand hadde GPS-klokkemåling som viste en løypelengde på 600 meter lengre enn halvmaratondistansen.

Anette Foss Lia, Høvikjogg ble nr.2 på halvmaraton med 1:29:17

Kjersti Lerkerød  løper inn til tredjeplass med 1:31:10

Simen Ellingsen Rustad, Romerike Ultraløpåerklubb stilte alle andre i skyggen når han vant halvmaraton på 1.19.49

Tommy Ravndal, Team Sportsland.no i snørikt landskap 14.april 2013 løp på 1.23.02
etter tøff duell ga det andreplass.

Tore Hopen, Tønsberg triatlonklubb  blir  nr.3 med 1:23:03

Rita Steinsvik, Kripos IL vinner klasse 40-44 år på 1:39:44 For 2 uker siden perset hun i Påskemaraton på 1:35:21

Egil Brevik, Hydro nr.4 totalt og vinner av klasse 50-54 år på 1:24:52

Tor Treffen, Sjåstad Vestre Lier,  har radet opp 3 halvmaratonløp i tre fylker på 14 dager. Moroa startet med klasseier i 50-54 års klassen i  heimfylket Buskerud i Påskemaraton på 1:22:31 1.april. Det fortsatte med  2.plass  i klassen i Østfold i Fredrikstadløpet med 1:22:37 og på søndag ble det 2.plass i klassen i Vestfold i Holmestrand maraton med 1:26:40

Sigmund Pedersen, Sveio IL har vært skadet lenge etter en sykkelkollisjon nå  er han på beina igjen, men tar det fornuftig nok litt forsiktig. Men fort gikk det 1:30:43 i 55-59 års klassen ga en 2.plass i klassen

Gunhild Halle Haugen, femtebeste i Norge ifjor på 5km tross at hun er født i -72.
I Holmestrand var hun over 3 minutter foran nr.2  Med seierstiden  28:47 på det som står som 7.5 km
på resultatlistene, men som flere målte til 7.8 km.

Sidsel Mohn, Bergkameratene hadde grunn til å smile. Sidsel treffer vi "overalt" på ski og til fots.
Alltid i toppen av klassen  (45-49 år i år) I Holmestrand ble hun bare slått av veteranen Gunild Halle Haugen.
Alle ungjentene holdt hun bak seg.  32:24 var tiden som holdt til andreplass.

Triatleten Kari Flottorp Lingsom, Østmarka Triathlon fikk god trening på hjemmebane i Holmestrand hvor hun ble nr.3 med 32:51 Hun ble ikke med på trippelen til løpet med sykkeltur til og fra.
For Lingsom ble det en kald økt og ikke var hun helt fornøyd med tida før hun så på klokka at distansen nok var nærmere 7.8 enn 7.0 km. Les mer på bloggen hennes her hvor hun skriver at  "Løpeformen er i anmarsj".

Håkon Hjelmly, Tønsberg Friidrettsklubb kom fra tredjeplass i veteranklassen 40-44 år i Hønefoss dagen før og vant 7km
for menn på  25:56

Simen Halle Haugen, Runar IL  26:29 i 14-15 års klassen holdt til andreplass totalt for løperen som, satte klasserekord på 5km for 12-13 åringer i fjor på 5km med 16:21

Arvid Hansen, Milton Larvik sørget for at Vestfold tok de 3 første plassene på 7km
27:41 for Hansen som løper i 50-54 års klassen.

Helene Kjeldaas, Botne Skiklubb løper på 38:31 og vinner klasse 12-13 år på 7km.

Starfelt i
Kirsti Johnsen, Tønsberg Friidrettsklubb vinner klasse 60-64 på sterke 33:49 og blir nr.6 totalt!

Startfelt på de yngste løperne.

Noen steder var det vårlig bakgrunn uten snø og is. Men det var på sin plass å være godt kledd.

Startfelt med de litt større barna.   Foto: Lasse Wilhelmsen

Hydro dro av gårde med den store bucklan etter  seieren i Bedsriftsduellen.

Tomas Pinås var med overalt. Løpende eller som her med intercom på to-hjuler.

Lederbilen i Holmestrand Maraton sørget for at alle som var i veien for løperne kom seg unna i tide.