- Verste løpsværet ever!!!
- Jeg har aldri løpt i lignende vær, selv ikke engang på trening. Ca. 16C ute, kuling i 17-18m/pr.sek og kraftig nedbør som til tider pisket oss løpere godt i ansiktet (sør-østlig motvind hele veien) som en hard påminnelse om at dette må du tåle når du melder deg på løp lang tid i forkant.

Den som skriver dette på sin facebookside etter lørdagens Kystleden Halvmaraton er Øyvind Wang fra Skibotn i Troms. Når en som er fra Skibotn skriver dette, må det ha vært ganske friske forhold, men han skriver det med et glimt i øyet og fortsetter:

- Langt ifra perseforhold dette, men alikevel, så moro det var underveis å løpe igjennom alle vannpyttene/vanndammene, i det varme sommerregnet, og ikke minst den flotte og varierte løypa til Kystleden Halvmaraton i dag. Et løp som går med start ifra Horten, langs kyststier langs sjøen, fortauer, boligfelt, spennende skogspartier, og siste kilometeren langs stranden ved sjøkanten fram til mål, i Tønsberg. Drikkestasjoner trengtes nesten ikke idag, det var jo bare å åpne munnen, skriver Øyvind.

Se også Øyvinds video fra målområdet.

Da er jo løpsforholdene godt beskrevet

Deltagerrekord nok en gang, 596 fullførte

Kystleden Halvmaraton -som arrangeres av Tønsberg Triathlonklubb - er et løp som virkelig slår an, og det viser at det går an å lage store og litt lengre løp uten nødvendigvis å legge inn korte løyper i tillegg. Her er det samme distanse for alle, og her stiller løpere på alle nivåer. I fjor skrev vi om regnbyger og motvind - men det var jo bare barnemat mot hva løperne ble møtt med i år.

Likevel, til tross for dårlig vær i fjor og enda verre løpsdagen i år, ble det ny solid deltagerrekord med 604 startende og 596 som fullførte - 539 i konkurranseklassene og 57 i trimklassen uten tid. De tre foregående årene var det 343, 410 og 489 fullførende.

2017: Solid ny løype- og deltagerrekord i Kystleden halvmaraton
2018: Kystleden halvmaraton – motvind, regnbyger, vakkert og deltagerrekord

Arrangørvideo:

Flott innsdats av alle som fullførte lørdagens løp!

Seire til Ida Lindkvist og Øystein Anmarkrud

Det var tette og spennende oppgjør i både kvinne- og herreklassen, men det var - naturligvis - langt fram til løyperekordene.

Svenske Ida Lindqvist som løper for NTNUI vant kvinneklassen med 19 sekunders margin til Kristin Waaktaar Opland fra Sparebank 1 og 22 sekunder foran Maren Haverstad fra Oslostudentenes IK på 3. plass.

I herreklassen sikret Øystein Anmarkrud fra Vear utenfor Tønsberg seieren med fattige tre sekunder foran den sterke veteranen Andreas Beck Engebretsen fra Heming. Odd Solvold fra Runar var tredjemann, 19 sekunder etter Anmarkrud.

IMG_3336[1].JPG
Øystein Anmarkrud, som løper for Tjøme Løpeklubb, ser vi her på fjorårets Kristinaløp -i strålende solskinn! (Foto: Bjørn Skotte)