Løpet i San Diego 3. april titulerer seg sjøl som verdens raskeste 5 km, og også i år ble det løpt fort av mange. Herreklassen ble vunnet av Joshua Cheptegei fra Uganda som løp på 13.24. Bernard Lagats 13.38 holdt til fjerdeplass totalt og klar seier i masterklassen. Han forbedra sin egen veteranverdensrekord med 2 sekunder. Lagat håper å kvalifisere seg på det amerikanske 5000 m-laget til OL, men holder også muligheten åpen for å prøve seg på 10 000 m.

Svenske Mikael Ekvall løp på 14.19 og ble med det nummer 15. Tida var 3 sekunder bedre enn da han stilte opp i Carlsbad 5000 i fjor.

På kvinnesida klarte Sarah Lahti en femteplass på pene 15.38. Lahti har vist fin framgang denne vinteren og imponerte blant annet med å vinne 3000 meteren i den nordiske innendørslandskampen på 9.01,16.

Etiopiske Meseret Defar, som nylig tok sølv på 3000 meteren i VM innendørs, vant Carsbad 5000 på 15.00. Caroline Kipkirui fra Kenya kom på andreplass, 5 sekunder bak mens Susan Kuijken fra Nederland løp også godt og ble nummer tre med 15.26.

Carsbad_vinnerne.jpgMeseret Defar fra Etiopia og Joshua Cheptegei fra Uganda vant begge Carlsbad 5000 med 5 sekunder. (Foto: arrangøren)

Alle resultat

Carlsbad_massene.jpgCarlsbad 5000 er ikke bare et eliteløp, men også et masseløp som vanligvis har rundt 10 000 deltakere. Løpet inngår i Rock'n Roll-serien, og det er også andre distanser enn 5 km på programmet. (Foto: arrangøren)