Et juli-løp på Nesbyen kan fort bli Norges varmeste i stedet for Norges raskeste. Men i år var temperaturen omtrent perfekt for 5 km-løping med 17 varmegrader og overskya vær. Det som imidlertid ikke var helt perfekt var en frisk nordvestlig bris, noe som gav en nokså merkbar motvind på de siste 2 kilometerne. Sjøl om noe ble oppveid av medvind i første del av løypa, så ble det nok noen sekunder i netto tidstap for de fleste, ikke minst siden feltet var såpass lite og spredt at svært mange ble løpende alene på tilbaketuren. 

Men det var nettopp på slutten av løpet at Vetle Flaget løp fra konkurrentene. Ut fra start fikk heimefavoritten Kjetil Andre Bang Bjerkrheim  ei luke, men den ble ganske raskt tetta, og på siste halvdel fløy Flaget ifra resten av tetgjengen med et halvminutt. 

– Det gikk lett i dag, og jeg er veldig fornøyd med både seieren og å komme under 16 minutter for første gang, fortalte Vetle til Kondis i målområdet. Han løper for Kristiansand Løpeklubb, men er opprinnelig fra Hemsedal og har tidligere gått mest på ski. 

– Men i det siste har jeg løpt mer, og det er gøy å merke at framgangen kommer, sa Vetle som fra før hadde 16.10 som pers.  

Raskeste kvinne, Christine Næss har løpt klart fortere før enn det hun gjorde i dag, men hun var likevel fornøyd. 

– Målet var å vinne, og siden jeg visste det ville bli motvind mot slutten sparte jeg litt krefter til det, fortalte Christine som løp forbi og ifra toer, Marte Pedersen, nettopp i motvindpartiet mot slutten. Christine Næss er bare 21 år, men har  løpt fort på både bane og vei i mange år. 5 km-persen er så god som 16.51. 

I alt løp 13 kvinner og 40 menn på tid i den tiende utgaven av Norges Raskeste. I tillegg var det en god del som løp i trimklassen uten tidtaking som starta en time tidligere. I tillegg til løperne så var det et stort antall tilskuere som var ute og heia langs løypa. Stemningen var god, og arrangøren gav uttrykk for at de satser på å få til løp i minst ti år til. 

Kjersti-Moodey-4S7A5742.jpgKjersti Christina Moody løp inn til tredjeplass totalt og førsteplass i klasse 45-49 år med 19.48. 
– Jeg hadde et håp om å komme ned mot 19.30, men det ble litt for tøft å holde farten i motvinden på tilbaketuren, fortalte Kjersti som syntes det var moro å være med. (Foto: Runar Gilberg) 
 

  Kvinner    
1 Christine Næss  Trim Elite  18:19
2 Marte Pedersen  Ringerike friidrettsklubb  18:28
3 Kjersti Christina Moody  Romerike ultraløperklubb  19:48
4 Maren Sandquist Bjorli  Modum friidrettsklubb  22:58
5 Sanne Kr. Rukke  Nesbyen IL  23:19
6 Elisabeth Hoelsveen  Eina  23:34
7 Maj Britt Krejsler  NOTEAM  23:38
8 Hanne Storhagen  NOTEAM  23:56
       
  Menn    
1 Vetle Flaget  Kristiansand Løpeklubb  15:56
2 Mikkel Trøstheim  Flåværingen  16:27
3 Lars Markus Rognerud  Årdal IL  16:29
4 Mathias Hoelsveen  Raufoss IL Friidrett  16:30
4 Asle Grøthe  Torpo IL  16:30
6 Martin Gulliksen  NOTEAM  16:37
7 Tommy Armani  Trim Elite  16:40
8 Kjetil Andre Bang Bjerkrheim  Bromma IL  16:53


Alle resultat


Svein-Egil-Linnerud-4S7A5693.jpgSvein Egil Linnerud vant 60-årsklassen klart på sterke 17.58.
– Jeg skulle gjerne ha løpt fortere, men det har egentlig gått tungt helt siden vaksine-/covid-trøbbel i fjor, fortalte Svein Egil som uttrykte håp om formstigning utover høsten. (Foto: Runar Gilberg)

Tore-Bjerkrheim-4S7A5725.jpgEn av initiativtakerne til Norges Raskeste, Tore Bjerkrheim, leverte varene også ute i løypa med 18.09 og seier i klasse 55-59 år. 
– Det er årsbeste, og omregna ut fra veterantabellene tror jeg det tilsvarer ei tid under 15 minutter, fortalte Tore til Kondis i målområdet. Til speakeren fortalte han at han skulle stille opp i Norges Raskeste så lenge beina bar han. (Foto: Runar Gilberg)

Katrine-Baastad-Karlsen-4S7A5706.jpgKatrine Baastad Karlsen ble som de andre løperne heia i mål foran den gamle og ærverdige stasjonsbygningen på Nesbyen. Katrine lot ikke det faktum at hun er gravid i 34. uke – med 50 dager igjen til termin – forhindre seg i å stille, og hun og den lille fullførte i fint driv. (Foto: Runar Gilberg)