Lillebru Ultra ble arrangert for fjerde gang lørdag 10. oktober. Tidligere år har løpet hatt navnet Lillebru Skaumaraton, men utvidet til ultradistanse i år, og byttet navn. Dette er et løp som ikke ligner noe annet i Norge. Vinnerne av 50 km stoppet underveis for å spille bordtennis, og en annen løp en runde i skogen for å plukke sopp.

Fokuset til Lillebru Ultra er løpeglede, og kjærlighet til naturen.

Løpsleder Anders Baumberger, og bonde på Lillebru Gård, var med som deltager på 50 km, og samtidig guide i Østmarka. Løpet startet på Lillebru Gård på Siggerud. Løperne kunne velge mellom 14, 21, 42 eller 50 km. Flertallet hadde på forhånd meldt seg på 50 km, men kanskje var det det voldsomme regnværet som førte til at det likevel var de korteste distansene som hadde flest deltagere. 

Medarrangør Anita Kråkmo i Østmarka Ultraløperklubb var en av de som valgte 14-kilometeren.

For 42 og 50 km var det 3 motbakkeløp innbakt i opplevelsen. Tømmerås, Kjærringhøgda og Tonekollen. 14, 21 og 42 ble avsluttet på Lillebru Gård, mens 50 km hadde målgang på The Well.

IMG_20201011_215010 (1180x1280).jpg
De tøffeste av de tøffeste etter den tredje strafferunden (innlagt motbakkeløp) til toppen av Tonekollen. Fram til hit var det i realiteten fellesløping for de 7 løperne på 50 km, men herfra til mål var det førstemann vinner. (Foto: Anders Baumberger)

Se løypebeskrivelse og info om strafferunder på løpets hjemmeside
 

Ultra (50 km)

Damer: Offisiell vinner og tittelforsvarer fra forrige langløp på Lillebru: Wendy Fjellstad, multisportutøveren fra "Ås Kadavers". 

Det må dog også nevnes at dagens kanskje sprekeste prestasjon må være Camilla Rodal, som sammen med Helga Kringen (begge fra Skiløperne), også fullførte 50 km, dagen før Camillas 50-årsdag og løp rett fra målstreken til eget 50-årslag... Dette i sterk kontrast til de 31 (av 65 påmeldte) som våknet til øsregnet og kjente litt ekstra etter for å finne en grunn til å bli med i DNS-klubben.

Herrer: Vinner: Jo Inge Fjellstad, multisportutøveren fra "Ås Kadavers" var først i mål på The Well (i tospann med Wendy) etterfulgt av deltakende medarrangør Anders Baumberger. På tredjeplass kom Rune André Tveit etterfulgt av veteranen fra Drangedal og Kroken IL, Hans Johnny Johansen. 

IMG_20201011_215040 (1280x1084).jpg
Løpsleder og deltager Anders Baumberger sammen med vinnerne Jo Inge og Wendy Fjellstad etter målgang. (Foto: Anders Baumberger)

Maraton: (42 km)

Vinner: Alexander Waaler og delt andreplass til Kristoffer Svennevik og Robert Jansson

Verdt å nevne: Råskinnet Erling A. Christiansen kunne fint ha kontrollert inn til en sikker 2. plass, men kom over noen flotte soppområder så det ble en lang avstikker på sopptur. Akkurat slik det skal være på Lillebru Ultra... 
 

Motbakkeløpene

Tre motbakkeløp/segmenter var bakt inn i maraton- og ultraløypa.

På damesiden var Wendy suveren, mens på herresiden kokte det såpass i hodene på de sterkeste kortene at tre av dem løp seg bort både her og der, så den tittelen deles broderlig mellom Alexanders Waaler, Erling Kristiansen, Jo Inge Fjellstad og Anders Baumberger. Så får neste års løp, med vakter langs løypa, kåre en entydig klatrekonge. 


IMG_20201011_214943 (1280x985).jpg
Deltagerne på maraton og ultra måtte ut i en strafferunde på fin sti via flåta over Svartoren hvor man trekker seg selv over i passe store kohorter. Et artig innslag i løpet. (Foto: Anders Baumberger)
 

Resultater 14 og 21 km

14 Km damer:
1 Karianne Tjugen Lundby
2 Kristin Braathen
3 Anna Hamre

14 km herrer:
1 Oddbjørn By
2 Egil Engen
3 Per

21 km damer:
1 Dorthe Bjoner
2 Hege Larsen
3 Sara Svennevik

21 km herrer:
1 Joakim Kindberg
2 Morten Huseby
3 Zdenek Zikan

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957