Den gamle norske juniorrekorden på 5 km tilhørte Jonathan Andersen Vedvik som løp på 14.26 i 2019. Nå ble den forbedra med akkurat halvminuttet. Med 13.56 er Rabi på tiendeplass på den norske alle-tider-lista, der Jakob Ingebrigtsen troner øverst med 13.28. 18 år gamle Rabi er de to siste årene blitt kåret til årets norske juniorløper av Kondis.

Enda mer imponerende enn løpet til Abdullahi Dahir Rabi var løpet til bare 17 år gamle Axel Vang Christensen fra Danmark. Han vant 5 kilometeren i Monaco på 13.42 og satte med det både dansk junior- og seniorrekord.

Christensen vant i desember juniorklassen i EM terrengløp der Abdullahi Dahir Rabi ble nummer to. Den andre store danske tenåringsstjernen som tok bronse i EM terrengløp, Joel Ibler Lillesø, var også med i Monaco. Han hang med teten i 3 km, men brøt løpet. Tidligere i vinter viste Lillesø storform ved å løpe 3000 m innendørs på 7.48,34 og sette europeisk rekord for juniorer. Nå ble 3 km passert på 8.21.

Magnus Tuv Myhre var også med i Monaco og løp inn til sjuendeplass med 14.08. Det gav han seieren i U23-klassen. Svenske Vidar Johansson ble nummer tre totalt med 13.46.

I kvinneklassen stilte ingen nordiske løpere, og nivået var også en god del svakere enn blant gutta. Margaux Sieracki fra Frankrike løp imidlertid bra og vant klart på 15.32.

Abdullahi Dahir Rabi løper over mål til norsk juniorrekord en solfylt dag i Monaco. (Foto: Jasper Buitink)

Alle resultat

Magnus Tuv Myhre passerer målstreken som vinner av 5000 meter, tilsynelatende uberørt. Bak ham kjempes det intenst om de neste pallplassene. (Alle foto: Arne Dag Myking)
Magnus Tuv Myhre vant U23-klassen på 5 kilometeren i Monaco. Her ser vi han i aksjon under junior-NM i fjor sommer. (Foto: Arne Dag Myning)