NM Vintertriathlon 2021 arrangeres på Heistadmoen utenfor Kongsberg søndag 21. Februar. Der skal det skal kåres norgesmestere i ungdom, junior, senior og aldersklasser. I tillegg er det også en åpen klasse.

NM Vintertriathlon har ikke blitt arrangert siden 2015.
- Vi hadde to år på rad med svært dårlige forhold (les: dytting av sykkel) som gjorde at deltagelsen sank såpass at det var et tapsprosjekt økonomisk. Så det har ligget i brakk noen år, forteller Øyvind Løining Bjerkseth i arrangørklubben Royal Sportsklubb.

Vintertriathlon NM 2021 - Øivind Løining Bjerkseth / Andreas Rønning
Øivind Løining Bjerkseth og Andreas Rønning ønsker velkommen til NM på Heistadmoen. Bildet er tatt i arenaen lørdag 16. januar i 23 minusgrader - der vår fotograf overvar en planleggings- og treningsøkt på Heistadmoen. (Foto: Sylvain Cavatz)

- Men med privat drahjelp og økonomisk dekning fra klubben ved underskudd så prøver vi nå å få dette opp å gå igjen. Vi satser på minst 100 deltagere sånn at vi går i 0 og kan planlegge for et nytt NM neste år litt tidligere enn hva som var tilfelle nå i år, sier Bjerkseth.

Vintertriathlon består av løp, sykkel og ski (fri teknikk). Alt på snø i hardpakkede skiløyper. Fatbike er tillatt, men en helt vanlig terrengsykkel vil være det raskeste valget.

Vintertriathlon NM 2021 - Hans Christian Tungesvik
Hans Christian Tungesvik testet også sykkelen i NM-løypa forrige lørdag. (Foto: Sylvain Cavatz)

Vintertriathlon NM 2021 - Hans Christian Tungesvik
...og skiene... (Foto: Sylvain Cavatz)

Vintertriathlon passer ypperlig for de som liker å trene allsidig med en variasjon etter årstidene. For de som ikke har vært borte i dette før vil det dukke opp tips og triks på arrangementets FB-side.

I tillegg til de som allerede er påmeldt håper Bjerkseth å få med noen solide skiløpere som kan utfordre i eliteklassen.
-  Folk pleier jo å være trege med å melde seg på, og det er sikkert ikke noen endring der i disse tider, ser han til kondis.no.

Norseman-vinneren fra 2019, Hans Christian Tungesvik, er påmeldt og det knyttes stor spenning til å se om han kan hamle opp med de mer erfarne vintertriatletene. 

Vintertriathlon NM 2021 - Øivind Løining Bjerkseth
Øivind Løining Bjerkseth skal selv delta i NM. I fjorårets VM kom han på 7. plass - og er en av de Hans Christian Tungesvik skal bryne seg på 21. februar. (Foto: Sylvain Cavatz)

Norge har sterke tradisjoner i vintertriatlon med flere gullmedaljer tidlig på 2000-tallet. Etter et par års medaljetørke var det igjen norsk på toppen av pallen under fjorårets VM når Casper Rønning (17) tok gull i Menn Junior. 

Vintertriathlon NM 2021 - Casper Rønning
Casper Rønning tester løpeskoene i NM-løypa. (Foto: Sylvain Cavatz)

I juniorklassen, der det er flest påmeldte, er selvsagt fjorårets juniorverdensmester Casper Rønning favoritt. I VM var han yngste deltager, 16 år, men vant likevel med fire russere på de neste plassene. I årets NM møter han flere "nye" konkurrenter som det skal bli spennende å matche seg mot.

Rapport fra VM i vintertriatlon 2020

Årets VM, 2021 World Triathlon Winter Triathlon World Championships, arrangeres i Andorra 19.-21. mars.

Høydepunkter fra fjorårets VM:


Vintertriathlon NM 2021
Hans Christian og Casper i NM-løypene med flotte Jonsknuten i bakgrunnen. (Foto: Sylvain Cavatz)

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957