VG-artikkelen

Samtidig som "massene" går og løper "Meråker Mountain Challenge" over 9 av Meråkers 1000-meterstopper, skal Chris Forne utfordre Hallgeir Martin Lundemo på ekstremutgaven "The Twenty Six Peaks Race". Her er det altså alle Meråkers 26 tusenmeterstopper som gjelder. Rekorden til Hallgeir Martin på 38 timer 19 min og 33 sek kan dermed stå for fall. Under forberedelsene har han trent med bl.a. Petter Northug - som jo bodde hos Hallgeir sist vinter.

Den "folkelige" varianten av ekstremløpet, Meråker Mountain Challenge, hadde over 80 påmeldte sist vi var i kontakt med en oppglødd Hallgeir Martin. Her i meråker er det sommer. Forholdene i fjellet er en drøm og må oppleves....snart, skriver han i en mail til undertegnede.

Han både gleder og gruer seg til sitt eget løp og til den første utgaven av MMC - som altså både er en lang vandrerutfordring og et ultraløp. Vi er kanonfornøyd med den interessen arrangementet har, forteller han, men vi er litt nervøse og spent på været selvsagt.

Meråker Mountain Challenge

105 km over 9 tusenmeterstopper
Start i Guddingsvika 9.juli kl 08:00

Ulike tidsskjemaer fra 11 til 58 timer.

Bildet er fra en av de ni toppene som skal forseres. 

Se info på løpets hjemmeside

Se tidligere omtale på kondis.no

Det er én klasse, men det tilrettelegges for deg som løper, går fort eller går sakte, dvs enten du bruker 10 timer eller 3 dager!

Målet her er å fullføre - alle er vinnere.

 

 

Pressemelding om 26-toppersløpet:

Ultra-løper Chris Forne til Meråker.
Stiller til superduell på extremløpet ”The Twenty Six Peaks Race”

Rekorden til Hallgeir Martin Lundemo blir virkelig satt på prøve når orienteringsløper, adventure race og multisport utøver Chris Forne stiller på ”verdens hardeste fjelløp”  26 toppersløpet over alle tusenmetersfjella i Meråker 9 juli. Chris er ikke snauere enn at han utfordrer Hallgeir i en skikkelig extreme duell i sommer. Rekorden på 38 timer 19 min og 33 sek kan dermed stå for fall.  New Zealenderen Forne er nemlig ingen hvem som helst.

Det var ex Varden fotballspiller Are Sørum Langås og daglig leder i Exer fitness AS Per Arne Troset i samarbeid med sponsoren, sportsutstyr for terreng, Off Track i Trondheim som fikk tak i den profilerte langløperen. Han er ennå ikke er spesielt kjent blant folk i bygda. Kanskje han blir….

Verdensmester
Chris ble verdensmester i såkalt Rogaining hjemme i Cheviot i New Zealand i fjor. Rogaining går ut på å orientere best mulig å samle flest orienteringsposter på 24 timer. Chris fikk totaltiden inkludert Penelties 11 timer 53 mi 11 sek. Han har også deltatt i mange VM-løp i orientering og har til tider vært den beste o-løperen i sitt eget land. Nå får vi se hva han klarer i Meråkerfjella. Forne er med andre ord litt av en hardhaus, og ble i tillegg verdensmester i en Adventure Race konkurranse over seks dager i 2007.

- Jeg tror det er mulig å forsere toppene raskere enn Lundemo sa Forne til bladet på vei til Kjølhaugtoppen i pinsehelga. Ultraløperen vet nok hva han snakker om. Få andre har løpt så mye rundt om i verden som han.
- Han er nok sterk og sikkert stor favoritt, men det er mye annet enn form og styrke som skal klaffe under et så langt løp svarer regjerende rekordholder Hallgeir når han hører på den optimistiske New Zealenderen .  

Når vi spør han om han tror Hallgeir har fordeler av å være kjent rister han litt på hode.
- Det er ikke vanskelig å finne fram. Jeg vil nok velge mine egne ruter selv om jeg har studert Hallgeirs vei valg både fra rekord året og fra i fjor.

På spørsmål om han tror han for første gang blir slått svarer Hallgeir.
- Jeg vet ikke hva jeg skal slå ham på. Han har sikkert både fart og utholdenhet til å holde helt in, så jeg får se hvilket tempo han åpner i før jeg legger opp en eventuell taktikk. Det er jo nok av tid å tenke på. Kanskje noen veivalg mellom toppene kan bli avgjørende.

Spenning
”Krigføringen” mellom de to er dermed i gang og kjenner vi Hallgeir riktig så tipper vi han liker bare sånn passelig at Forne mest sannsynlig vil klare å komme under rekorden. Han må da i så fall komme først til Fonnfjellet for å beholde den.
At det blir spennende er i alle fall sikkert når utvilsomt det mest interessante extrem løpet siden starten i 2006 blåses i gang på morgenen lørdag 9. juli.

Alle kan delta
I likhet med Meråker Mountain Challenge som går i mål på Teveltunet så er Extremløpet også åpent for alle. Vi har ca 6 påmeldte til nå på den lange utfordringen extremløpet er, men har plass til mange flere, både vandrere og hardhauser sier løpsleder Tore Størseth.
Størset kan også fortelle at superduellen kan følges på såkalt Tracking på internett der man kan se på et kart hvor duellantene befinner seg når man går in på nettsiden.
-Publikum vil få se et tidsskjema der passeringstidene på hver av toppene står, tilføyer en spent Stjørdaling som har drøye 3 uker igjen å forberede seg på .

Meråker-reklame
Mediainteressen rundt årets løp vil selvsagt bli stor. Med en så god utfordrer på plass vil arrangementet nok en gang gi god Meråker-reklame.
NRK har planlagt å stille med et team både med tanke på reportasjer og program i følge Størseth.
-Ingen tvil om at fjelltoppene i Meråker trekker mange turister til bygda. Meråker naturen er rett og slett storslått, og det er plass til all avslutter en til nå fornøyd men spent løpsleder.