Tekst og foto: Erling Skogasel

På grunn av kollisjon med andre arrangement ble deltagelsen lavere enn på mange år. Totalt gjennomførte 42 deltagere den 4 km lange løypa, og ikke flere enn 14 av dem løp på tid. Derimot var nivået på de raskeste løperne høyt, med bl.a. Ingvill Måkestad Bovim på startstreken.

Ingvill var nylig kommet hjem fra et fire-ukers høydeopphold i Kenya og benyttet anledningen til å delta i det tradisjonelle juleløpet til B.I.L. Zinken i Odda. Fokus for Ingvill fremover er å forbli skadefri og trene optimalt frem til innendørssesongen starter i begynnelsen av februar. Så langt går alt etter planen, og Ingvill reiser på et nytt langt høydeopphold 23. desember. Vi ønsker Ingvill lykke til med både trening og konkurranser frem mot det store målet, OL i London som starter 27. juli 2012.

I lørdagens juleløp var det derfor ingen stor overraskelse at Ingvill ble raskeste dame. Hun løp lett i mål på tiden 13.46,5 og sikret seg pinnekjøtt til jul. May Britt Buer, IL Gular viste også god form og ble nest raskest på ny personlig bestenotering med tiden 14.34,2. May Britt kan fortelle at hun satser mot en ny sesong med motbakkeløp der hun de siste sesongene har vist konkurrentene ryggen. Tredje raskest ble Johanna Sjøgren, også hun IL Gular, på tiden 16.02,9.

Blant herrene var det forventet en duell mellom IL Gulars Kjetil Måkestad og Terje Aggvin, men dessverre måtte Kjetil melde avbud på grunn av sykdom. Dermed var det duket for nok en pinnekjøttside til Terje Aggvin fra IL Gular. Han tok teten fra start, men ble tett fulgt av 18 år gamle Sindre Solbakken fra Omvikdalen til det gjenstod 2 km. Terje viste seg å være for sterk for unge lovende Sindre, og i mål var avstanden økt til 43 sekunder. Terje fikk tiden 12.27,4 og Sindre kom i mål på 13.10,4. Tredje raskest av herrene ble Steinar Jørstad på tiden 15.09,0.

På premieutdelingen etter løpet ble det servert både gløgg og andre godsaker, flotte gavepremier til deltakerne og Finn T. Rud fikk sin velfotjente premie for å ha deltatt for 20. gang i Juleløpet.Det var avslappa og god stemning før starten på den 21. utgaven av BIL Zinkens Juleløp. 


  Juleløp herrer 4 km    
1 AGGVIN TERJE 12,27,4
2 SOLBAKKEN OMVIK SINDRE 13,10,4
3 JØRSTAD STEINAR 15,09,0
4 NESHEIM SVEIN OLAV 15,51,6
5 SKOGASEL ERLING 15,51,6
6 BELL HAUGE MAGNE 16,42,5
7 RØNHOVDE KJETIL 17,56,4
8 RUD FINN 20,01,2
       
  Juleløp damer 4 km    
1 MÅKESTAD BOVIM INGVILL 13,46,5
2 BUER MAI BRITT 14,34,2
3 SJØGREN JOHANNA 16,02,9
4 WESTERHEIM TRINE 17,45,9
5 TOKHEIM ELIN 19,52,1
6 TOKHEIM ÅSHILD 21,06,4
       
  Juleløp trimklasse     
  ANDERSEN GERD F. X
  BJØRKESTRAND BRYNHILD X
  DAGESTAD INGER JOHANNE X
  GRØNLIEN ALF KÅRE X
  GRØNLIEN KRISTINE X
  GRØNLIEN SILJE X
  GRØNLIEN OLAUG X
  HAUGE LILLIAN X
  HAUGE MADS X
  KVAM AGNAR X
  LANDE KJELL X
  LOTHE GRETE X
  LØVEREIDE ARNE x
  LØYNING ARVE X
  MÅKESTAD KARSTEN X
  NESHEIM EINAR X
  NÆSS BJØRG X
  SYSTAD GEIR HARALD X
  SØRDAL MARGRETA X
  SØRTUN ARNE X
  VEVLE MERETE x
  STUB TOLLEF X
  STUB TIRIL X
  STUB RENATE X
  STUB EMIL X
  LEIVESTAD EVY X
  BOVIM FRODE X
  LØYNING SIGURD OMA XDe tre raskeste kvinnene smilte bredt etter at Juleløpet var over og julematen sikra. Vinner Ingvill Måkestad Bovim flankeres av May Britt Buer (til venstre) og Johanna Sjøgren.  


Også til de tre beste i herreklassen vanka det kaloririke premier. Terje Aggvin (midten) vant foran Sindre Solbakken (til venstre) og Steinar Jørstad. 


Men det spørs om ikke dagens gladeste var Mads Hauge som vant den store julekorga.