Et av de største debutløpene og størst i Vestfold i 2012?
Kun Kristianaløpet med rundt 2000 på det meste på slutten av 80-tallet og Larviksløpet har vært større enn det Holmestrand Maraton blir på søndag. Kan Holmestrand Maraton bli det største løpet i Vestfold i 2012? Ifjor hadde Kristinaløpet 1302 fullførende. Da hadde de 30% økning i forhold til 2010. Arrangøren forventer flere hundre ekstra deltakere på løpsdagen.

Det hele starter kl.11:00 med maraton og halvmaraton. Alle distanser har start og målgang på Hvitsten Stadion i Holmestrand. 11:10 og 11:20 er det minimaraton for barna på henholdsvis 400m og 1600m. kl.12:00 er det så 7 km mosjonsløp og 12:15 er det GÅ 7 km for  Aktiv mot Kreft.

For fire uker siden var det påmeldt 550 deltakere. Nå er det tallet 1406.

Bildet: Eirik Gramstad og Tomas Bereket i Svalandsgubben ifjor som Gramstad vant på sterk tid.

Raske herrer på halvmaraton
Med den startlisten som er i mennenes eliteklasse blir det flere som er i mål når "Aktiv mot Kreft" starter. Vi finner bl.a. Vidarløperne: Eirik Gramstad, Martin Kjäll-Ohlsson og Harald Næss. Andrè Hammerø Løseth, Kristiansand og Lasse Blom TFIK.

Tidligere proffterrengsyklist, nå representerende TEAM UNITED BAKERIES TRIATLON, Rune Høydahl, skal også prøve seg uten svømmeføtter eller pedaler. En annen triatlet som stiller i eliteklassen er Tom Remman som bl.a. har vunnet verdens hardeste triatlon  Xtreme Tiathlon i 2009.

På kvinnesiden er det foreløpig ikke så mange toppnavn, men vi finner Mari Johanna Brox, OSI med 1.24. 16 som pers, på startstreken. Mari varmet opp til Holmestrand Halvmaraton med å være raskeste kvinne i sesongåpninga på Sognsvann Rundt Medsols onsdag.  Line Foss vant  Fredrikstad Maraton  på 3.14.53 i  i oktober i fjor.

På maratondistansen finner vi Margrethe Løgavlen som nesten løper på hjemmebane. Hun løper for Tønsberg Triathlonklubb.  Ifjor var hun åttende beste kvinne på maratondistansen o landet etter 2.54.10 og sølv i NM i Oslo Maraton. Det er bare 3 minutter etter persen fra 2007. Karianne Grefsrud vant Bislett 50 km i februar.  Cathrine Holme og Kristian Qvenild de to andre som stiller i eliteklassene på maraton.

På 7 km løper Bente Skari, som har trent ordførerne i Vestfold, som skal løpe for  "Aktiv mot Kreft". Se video her.

Team Zoot Nakamura Triathlon løper Holmestrand Marathon
Det er mange hundre etteranmeldte som vi ikke har navnene på så her kan det nok ha kommet til mange racere de siste dagene. Team Zoot Nakamura Triathlon har meldt at de vil bruke Holmestrand Marathon som en oppkjøring til sesongen. Foruten Tom Remman som vi har nevnt tidligere, er de lovende unge triatletene Kristian Blummenfelt og Mikal Iden med på laget. Men vi har ikke funnet de på den foreløpige startlisten. Holmestrand Maraton hjemmeside

Tidligere artikler om Holmestrand Maraton på kondis.no
22. mars:    Sterke løpere inntar Holmestrand Maraton
27. januar:  Maraton i Vestfold igjen 
31. januar:  Bente Skari til Holmestrand Maraton
3. februar:  Skal løpe for kreftsaken
13.februar: Skari løper Holmestrand Marathon
29. februar: Holmestrand Maraton frir til eliten