Ahmet Arslan har vunnet Skåla Opp begge de to siste årene og satt løyperekord hver gang. Rekorden lyder på 1:07:06.  (Foto: Christian Prestegård).


Anita Håkenstad Evertsen 
 tilbake på høyt nivå i en alder av 44 år etter flere år med skadeproblemer. Ble nr.2 i fjor bare 24 sekunder etter vinneren Angela Mudge. Anita stiller til start på årets løp. (Foto: Christian Prestegård).

PRESSEMELDING:

Fire veker før årets La Sportiva Skåla Opp i Loen i Stryn kommune er nærare 1400 deltakarar påmelde. Konkurranseklasse med eit tak på 800 løparar blei fullbooka i fjor haust, no er det mosjonistane som melder sin ankomst! Fjorårets rekorddeltaking på 1780 registrerte på toppen kan dermed bli sletta!

På finevêrsdagar er det no i fellesferien dagleg ofte eit par hundre personar som tek turen opp til det nyrenoverte Skålatårnet. Med nytt golv, nye møblar og ny kjøkkeninnreiing, samt at murveggen i sjølve tårnet er tetta, framstår Skålatårnet i ny drakt! 

Stien til Skåla er gjennom Skålastiprosjeketet dei seinare åra blitt vesentleg forbetre med steinlagd sti og steintrapper. Skålastien er no betre rusta til å ta imot fleire spreke fjellentusiastar som ønskjer å besøke dette historiske og spektakulære fjellet!

 

Når det gjeld løparar som har meld seg på, nemner vi:

 


Ahmet Arslan (Tyrkia)

 

Anita Håkenstad Evertsen

Antonella Confortola Wyatt (Italia)

Arne Johannessen

Jonathan Wyatt (New Zealand)

Kjersti Karoline Danielsen

Kirsten Marathon Melkevik

Kristen Skjeldal

May Britt Buer

Odd-Bjørn Hjelmeset

Oddvar Brå

Orlando Edwards (Storbritannia)

Tesfayohannes M. Fisehatsion (Eritrea)

Thorbjørn Ludvigsen

Tomas Bereket (Eritrea)

Øystein Sylta

 

samt mange andre lovande og framadstormande motbakkeløparar som vil sette sitt preg på denne folkefesten!

Favorittar i dameklassa: Buer, Confortola Wyatt, Håkenstad Eversten og Marathon Melkevik, og i herreklassa: Arslan, Wyatt,  Edwards, Ludvigsen, Sylta og eit par karar frå Eritrea! 

Sett av laurdag 17. august til La Sportiva Skåla Opp!  

  

www.skaala.no

 

På kondis.no Samleside for Skåla Opp finner du en hundrevis av bilder fra tidligere år.