Wings for Life er et nytt løpskonsept i Norge
Motbakkeløp og ultraløp har vært nye løpstrender de siste 10-15 årene. I fjor kom hinderløpene, og i år får vi 
nok et løpskonsept. Mens noen av ultraløpene ikke har hatt fast distanse, har du i hvert fall visst når løpet har sluttet. Med 6-timers,12-timers, 24-timers løp tar Wings for Life et steg videre og har hverken målstrek eller noe fast tidspunkt for når løpet er over. 

Hold deg foran forfølgerbilen
Slik fungerer Wings for Life: Alle de 40 løpene rundt i hele verden over fem kontinenter starter samtidig, dvs. kl.10:00 UTC. Hvilket i Stavanger vil si kl.12:00. En forfølgerbil i hvert løp starter 30 minutter etter løpsstart. Den vil holde 15 km i timen. Når du blir tatt igjen av forfølgerbilen er du ute av løpet. Etter hvert øker forfølgerbilen farten til den kl. 15:30 UTC (5,5 timer etter starten) øker farten til 35 km i timen.

Den globale vinneren er den siste kvinnelige og mannlige løperen som tas igjen av forfølgerbilen i samtlige løp over hele verden.

Hvor langt kan du løpe før du blir tatt igjen av forfølgerbilen?
På hjemmesiden til løpet har de satt en "skyver" hvor du kan se når du blir tatt igjen av forfølgerbilen etter en viss distanse og tid.

Del målsettingen din sosialt
Nye løp tar selvfølgelig i bruk de sosiale mediene, og her kan du dele målsettingen din i eget felt som du så kan sende til Facebook, Twitter eller Google+ 

Følg løpet dirkete på nett
Løpet vil direkte overføres på nett og også på løpsstedene.

Deltakelse og premiering
Det er 18-års-grense for å delta. Startkontingenten er kr 500. 

I tillegg til de globale mestere blir det også kåret en mannlig og kvinnelig vinner i hvert enkelt løp. I resultatlistene vil det også komme resultater etter klasser. Vinnerne av de enkelte løp vil få en invitasjon om å løpe hvor de vil i det neste Wings for Life World Run og dermed fritt får velge og vrake mellom rundt 35 løpssteder. 

100 % av alle inntekter går til forskning på ryggmargsskader.

Løpet arrangeres av Red Bull. På siden til løpet kan vi lese at: "Wings for Life ble stiftet i 2004 som en ideell stiftelse hvis hensikt er å finansiere forskningsprosjekter innen ryggmargskadeforskningen. 100 % av alle innkomne donasjoner benyttes til å sørge for videre fremgang innen de mest lovende forskningsprosjektene og til kliniske studier over hele verden."

HJEMMESIDE   FACEBOOK   GOOGLE+   INSTAGRAM  TWITTER