- Det smaker utrolig godt, sa Olav Lundanes etter å ha kastet seg i mål under dagens EM-langdistanse i Palmela i Portugal.

Etter over 90 minutter med orientering i høy luftfuktighet og sterk varme skilte det bare drøye halvminuttet mellom de fire beste i herreklassen, og Lundanes var altså nest best.

En solid revansje etter 11. plassen på gårsdagens mellomdistanse.

- Dette viser at jeg er tilbake, og er en viktig bekreftelse på veien mot VM i Italia til sommeren, fortsatte en sliten, men fornøyd sølvvinner.

I et veldig lettløpt terreng var det bare Daniel Hubmann som var bedre enn Lundanes, med bronsevinner Fredrik Johansson kun to sekunder bak.

- Medalje er alltid bra. Og dette er imponerende av Olav Lunandes, spesielt med tanke på at det er en slik utpreget «løpeløype», sier landslagssjef Kenneth Buch etter den første norske medaljen under årets EM i orientering.

- Olav Lundanes viser i dag høy moral og kjemper hele veien, selv om han underveis føler at det går litt tungt. Dermed får han også betalt i medalje. Nå er Olav Lundanes tilbake, smiler en fornøyd landslagssjef.

Bak Lundanes’ sølvløp ble det 15. plass på klubbkollega i Halden SK, Magne Dæhli.

Dæhli hadde drøye 4 minutter opp til toppen av pallen.

- Jeg åpner bra, før jeg «slukner» litt midtveis og i tillegg begynner å gjøre feil teknisk. Det blir vel til sammen 1 minutt bom, fordelt på 3 poster. Det er litt skuffende, og blir også kostbart i forhold til plasseringen, kommenterer han.

Syv plasser bak, som nummer 22, finner vi Eskil Kinneberg.

- Løpet mitt er helt greit. Jeg tror ikke jeg kunne løpt så mye fortere i dag. De beste løper litt bedre enn meg, det må jeg bare erkjenne, oppsummerte han.

NTNUI-duoen Thomas Natvig Årstad(29) og Jon Aukrust Osmoen(30) skilte det bare noen sekunder mellom etter over 100 minutter i skogen, på de lettløpte beitemarkene utenfor Palmela i sommervarme Portugal i dag.

- Jeg har løpt et bra løp. Et sted «sklei» jeg ut på kursen, men jeg må fornøyd, sa førstnevnte om sitt løp.

I dameklassen, som hos herrene, var det sveitsisk på toppen av pallen. 

Her tok Judith Wyuder, som også vant søndagens sprint, sitt andre EM-gull i mesterskapet. Svetlana Mironova fra Russland tok sølv og Catherine Taylor vant bronse.

Kamilla Olaussen var eneste norske deltaker i finalen. Hun tråkket over tidlig i løpet, men tok seg likevel i mål til en 30. plass.

Kilde: Norsk orientering