Toppbildet: Fyksesundet er ein veglaus fjordarm gjennom indrefileten i Hardanger! Foto: Bjørnar Fykse

Se også tidligere omtale av tre Harding-arrangement (to skirenn + ultraløpet)
 

Velkomen til
det fyrste ultraløpet i Hardanger!

Hardinglaupet Fyksesundet rundt 1. august er det fyrste ultraløpet over 50 km med start og mål i Hardanger. 150 deltakarar vert ynskt velkomne til ein fredeleg kappestrid gjennom eit spennande høgfjellsterreng kor få folk ferdast. Kun to sauebønder og ein og annan lokal jeger ferdast i dette området… Total lengd er 54 km og 2500 høgdemeter gjennom indrefileten av Hardanger!

Påmeldinga til kappestriden Fyksesundet rundt laurdag 1. august er i gang.
Både lag og individuell.
Informasjon og påmelding Fyksesundet Rundt

Fyksesund_bro_kart.jpgPrimus motor for Hardinglaup er AK Glück-AK_Glück-Teigland.jpgTeigland, daglig leder i Bygdagnist AS og prosjektleder for Hardanger 2014.

Les om Bygdagnist HER

- Dette med fjellskiløp er kanskje det mest spennande eg nokosinne har drive med. Vert stas å lansera ein heilt ny type skirenn i Noreg - langlaup på fjellski i umerka høgfjellsterreng. Vert enormt spennande å sjå mottakinga, sier AK til kondis.no.

- Som det framkjem vert alle desse med i tevlinga Ultrahardingen, ei tevling med 10 eksisterande einskilde konkurranser med målsetjinga om å kåra den ultimate fjelldama og -mannen.

AK (han heter Arne Kristian men kalles bare AK) er ikke ukjent med utfordringer selv, og senest for to uker siden løp han Bislett 24-timers. Nå blir ett av de tre arrangementene hans et annerledes ultraløp der GPS vil være helt nødvendig for å finne fram.

Kontaktperson: Arne-Kristian Glück-­Teigland
Telefon: 913 94 506
E-post: ak@bygdagnist.no