NB: mange bilder nederst i reportasjen!

IMG_7368 (640x427).jpgTom Erik Halvorsen har akkurat rykket fra Jon Duncan der løperne har mest asfalt og utforbakke igjen til mål (foto:Olav Engen).

Lysefjorden Inn var fullbooket (180 påmeldte) kort tid etter at påmeldingen startet, men innen det ble løpsdag var feltet redusert til 130 løpere - som likevel var en kraftig økning fra i fjor da det startet 79 løpere. 115 fullførte løpet, 10 kvinner og 105 menn. Rammen om løpet var helt fantastisk både med tanke på natur og den jobben arrangørene hadde lagt ned, ikke minst i målområdet i Lysebotn.

Det er fortsatt mye snø i fjellet, med flere meter høye brøytekanter på fjell- og anleggesveiene på begge sider av Lysebotn - men der løypa var lagt fikk løperne bare 500 meter på snø etter sterkt snøsmelting siste uke. Men, det var vått i terrenget - noe herrevinner Tom Erik Halvorsen trodde var årsak til at han kom tre minutter etter løyperekorden fra i fjor.

Emmanuel Mondesert brukte 6:20:41 i fjor mens Halvorsen vant på 6:23:50 i år. Mondesert kom på 6. plass i år. Det var fjorårstreer Jon Duncan som hang med Halvorsen lengst. - Jeg fikk en luke sammen med en annen rett fra start, men på stiene opp mot Prekestolhytta og Pekestolen tok han meg igjen, sier Halvorsen til kondis.no. Duncan er o-løper og motbakkespesialist, så det var ingen stor overraskelse. - Før midtveis slapp Duncan, og jeg løp flere mil alene før han på nytt tok meg igjen i Fyljesdalsskardet det det var et parti med snø. Jeg hang meg på opp bakkene til siste matstasjonen, og på veien derfra til mål løp jeg fra ganske mye, sier Halvorsen som var godt fornøyd med løpet og seieren.

IMG_7371 (640x427).jpg
Halvorsen forsvinner oppover veien fra siste matstasjon med ca 12 km igjen til mål... (foto:Olav Engen)

IMG_7379 (640x427).jpg
Duncan kommer like bak, men avstanden framover øker hele veien til mål... og differansen endte på 4:43 (foto:Olav Engen)

I kvinneklassen var det aldri tvil om hvor seieren skulle havne. Mari Mauland satte en solid løyperekord med 7:50:58, nesten halvannen time raskere enn Marianne Nessas vinnertid fra i fjor (9:17:01). - I fjor løp jeg sammen med søsteren min Sara, men i år ville jeg gjøre mitt eget løp, sier Mari Mauland til kondis.no mens hun puster ut etter målgang. Hun satser sterkt på terrengultra og drømmen er å kvalifisere seg til VM terrengultra neste år. - Jeg skal blant annet løpe North Downs 100 miles (161 km) i England 8. august, og før det skal jeg delta i et femdagers etappeløp i Frankrike, sier hun.