Kjersti Fresvik maratondebuterte i Berlin Marathon på søndag. For en debut det ble! Best av samtlige norske kvinner med en tid under 3 timer! Av totalt 8923 kvinner som løp tok hun 65.plass. Best av de 168 norske som løp. For øyeblikket Norges niende beste på maraton i år. Se Norgesstatistikken oppdatert med Oslo og Berlin maraton.

Ungdommen markerer seg på maratondistansen
Vi har fått noen ord med jenta som er født i 1992 og altså er pur unge i maratonsammenheng. For fem år siden hadde vi èn løper under 25 år blant maratonstatistikkens 60 beste, Mari Johanna Brox 24 år, på 12. plass med 2.59.17  I år har vi tre kvinner blant de ni beste på 24, 24 og 23 år.  Hilde Aders, Janne Elin Vatnaland og nå altså Kjersti Fresvik leder an og bak følger mange flere unge jenter.

- Hvem er du?
Kjersti Fresvik (KF) - 23 år, kjem frå Røldal og er utdanna fysioterapeut. Studerte i Bergen og blei med i Gular.

(-  Hvilken treningsbakgrunn har du?
KF - Har dreve med idrett heile livet, mest langrenn og springing. Fekk godt grunnlag i vinter ved at eg fekk gå ein del på ski. Samtidig har eg trent mykje til og frå jobb i sommar. Meir maratonretta trening skulle starta etter NM i Haugesund, men eg fekk berre eit par skikkelig langturar grunna småskadar. Men har no hatt ei god treningsmengd over lenger tid, så det blei nok redninga.

- Hvordan opplevde du ditt første maratonløp?
KF - Eg syns det var ei veldig kjekk oppleving! Var spent på forhand grunna det var ein distanse eg aldri har sprunge. Men eg reiste med ein på alle måtar erfaren gjeng, så det gjorde at heile opplevinga før, under og etter blei kjempefin! Planen var å koma i mål utan å gå på smellen, samt ha lyst å gjera det igjen.

- Hva har du løpt tidligere i år og hva var du mest fornøyd med?
KF - Løpa eg har sprunge i år: Ølmedalen Rundt, Hestanipen Opp (satte løyperekord), Langs Åkrafjorden, samt Røldalsløpet, Saudasjøen rundt, eit løp i Hellesylt, Åsaneløpet og nokre baneløp. Mest nøgd er eg nok med halvmaraton i Berlin som eg syns var verre enn maratonen i helga. Eg var også nøgd med Røldalsløpet og Saudasjøen rundt grunna eg klarte å pressa godt og få løyperekord.

-  Hva venter fremover?
KF - Neste løp blir NM terreng og 3-sjøersløpet.

- Hva med neste år?
KF -  Satsinga til neste år blir nok mykje lik som i år, men å klare å springa endå litt fortare. Distansen startar nok på 3000 m og opp. Nokre 1500 m for fart, trening og kjekt, som Arne (trenar Arne Risa) seier.

Kondis ønsker Kjersti lykke til videre og gleder oss til  fortsettelsen.

Under bilder med pekere til noen av løpene Kjersti Fresvik har deltatt i i 2015.

Kjersti_Fresvik_IMG_640_2777.jpgKjersti Fresvik vinner Langs Åkrafjorden i august Foto: Trygve Gunnar Henriksen. 
Langs Åkrafjorden-reportasje

1-IMG_2641.jpg
Biletet: I midten løyperekordsetter Kjersti Fresvik som spring for IL Gular. Foto: Gisle Sellevold Rullestadvannet Rundt: Kjersti Fresvik i storform sette løyperekord  (med intervju)

IMG_5420.jpg
Kjersti Fresvik inn til seier og løyperekord i årets Hestanipen 509    Foto: Tom Roger Johansen
Hestanipen 509-reportasje 

Kjersti_Fresvik_maal_DSC_0037.jpg
Kjersti Fresvik vinner kvinneklassen i årets Ølmedalen Rundt. Foto: Einar Søndeland
Ølmedalen Rundt-reportasje
 

Kjersti_Fresvik_Gular_beste_norske_A20G3257.jpgKjersti Fresvik blir beste norske kvinne i Berlin Halvmaraton 29.mars i år. Foto: Kjell Vigestad.
Berlin Halvmaraton "de norske reportasjen"
 

Les også Roy Freddy Andersen reportasje fra Berlin Marathon i år.