Harde fakta:

Dato: 25.06.2016

Klokke: 10:00 – 15:00

Sted: Helgelandsmoen Næringspark

Hinder: 45/50 (inkl. original militær hinderbane)

Klasser og distanse:

Egg: 2 km, 7-14 år, eller yngre, men da med følge av en voksen.

Chicken: 5 km, for nybegynnere og mosjonister, og de som ser en gyllen mulighet til å vinne, eller få en fin plassering.

Broiler: 8 km, for de tøffeste, eliten, de som tror de er tøffe og ønsker å være tøffe, - de som ønsker en real utfordring.

Pris:

Egg (barn og unge): 130,-, familie (max 5 stk): 500

Chicken (5 km) og Broiler (8 km): 595,-

Påmelding: Siste frist 19.6, kl 23:59:59. Hvis det er flere plasser igjen. 

 

Chicken_treningsgjeng.jpg

Alle er velkommen til å trene på Bootcamp Hønefoss sin hinderløpbane (Foto: arrangør)

 

Klasser og puljer

Dagen starter med å sende ut barna i den 2 km lange løypen. Sammen med dem, løper også vår svenske hinderløpmaskot Herbert. Han stiller i samtlige startpuljer for å skape ekstra god stemning. For er det noe han kan, så er det akkurat det.

Deretter hopper vi straks til de tøffeste løperne, elite-heatet, 8 km. Deretter kommer alle de andre broilerne som også løper 8 km, som gjør sitt aller beste for å bli ennå litt tøffere denne dagen. De løper den mest utfordrende løypa, men ikke la deg skremme av den grunn. Den er gjennomførbar for de aller fleste. Er det et hinder man ikke klarer, får man alternative øvelser.

Til slutt slippes 5 km-løperne, som passer best for de aller ferskeste i gamet.

Alle puljene går ut hvert 10 minutt. Tidene blir som følger:

Barn/familie, 2 km: 11:00 – 12:00.

5 km: 13:40 – ca. 14:50

8 km: 13:00 – ca. 13:30

 

Chicken_Herbert.jpg

Herbert tar på seg ansvaret å gjøre denne dagen uforglemmelig for de aller minste. Her fra Toughest i Malmø (Foto: Herbert)

 

Terreng

Chicken Race byr på mye av det mest vante hinderløp-terrenget. Det vil si det litt røffe, kronglete, våte, varierte slaget. Det blir stier, myr, vann og skog.

 

Hinder

Chicken Race arrangeres av Bootcamp Hønefoss, noe som betyr at løypa går gjennom Helgelandsmoen militære hinderbane. En hinderbane de selv har restaurert over lengre tid, hvor de har bygget flere nye hindere og investert mangfoldig mange dugnadstimer, for at vi skal more oss på trening.

Helgelandsmoen tidligere militære hinderbane har blitt Norges tøffeste utendørs treningsanlegg for hinderløpere.

På den militære banen er det ca 30 hindere, noe som betyr at det blir 15-20 hindere utenfor banen. Alle hinderne på banen er originale militære hindere, og er som følger (i tilfeldig rekkefølge): klatre, hoppe over, under, imellom, krabbe, monkeybar, ramper av ulike slag, balansere, vegger, irish table, bære stokker, ringer, flippe dekk, løpe over dekk, presse deg gjennom dekk, labyrint, m.m. Sjekk ut tidligere artikler, (med mange flere bilder fra banen) om treninger på Helgelandsmoen militærleir med Bootcamp Hønefoss: Om Bootcamp Hønefoss og Helgelandsmoen militære treningsbane. og Tidenes hinderløpkickoff.

 

Chicken_grav.jpg

Møtested, 25.06.2016 (Foto: arrangør)

 

Chicken_gjennom.jpg

En av årets nye hindre man skal igjennom (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Chicken_krabbe.jpg

Selv under trening, tar de såpass i at støvet tar over (Foto: arrangør)

 

Chicken_nyestehinder.jpg

Også et av de nyste hinderne. Klatre opp langs dekk, deretter hoppe eller klatre ned (Foto: arrangør)

 

Chicken_ringer.jpg

Den kuleste riggen med ringer er oppe og står (Foto: Morten Eriksen)

 

Chicken_rampemedtau.jpg

En av tre ramper. Dette er den mest utfordrende (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Av andre hindere, kan arrangøren avsløre at vi skal ut i vannet, hvor det blir en sti av 100 traktordekk som skal flyte ute i elva! De har også anskaffet seg et skikkelig tøft flammehinder, og de har laget en egen War Zone med masse action, og flere militære hindere.

Sannsynligheten for at mange ikke klarer alle hindre, er stor. Men frykt ikke, du vil få en alternativ øvelse alle klarer å gjennomføre. Det vil variere hva straffen er, kremt... jeg mener, den alternative øvelsen er, - det kan bli bæring av vannkanner eller sandsekker, burpees (selvsagt), etc.

 

Chicken_flammer.jpg

Ny-invester hinder - flammer! (Foto: arrangør)

 

Sikkerhet

Deltakere løper på egen risiko, men den vil bli ivaretatt på beste måte av kvalifisert personell. Røde Kors stiller med et kjempemannskap med båter, 4-hjulinger og masse folk.  

 

Publikumsvennlig

Chicken Race er ment å ha fokus på familien! Da snakker vi ikke bare om deltakerne, men også om tilskuere. Det er gøy å se på mor, far, eller egne barn delta. Også for deltakere er det gøy å se på folk man kjenner som løper før eller etter en selv. Men det forutsetter at man får sett en del av løypa og hinderne, noe det ikke er fare for når man har en hel militærhinderbane å skue utover. Publikum vil ha utsikt over ca 40 hindere innen en radius på 200-300 meter! Anbefaler alle som kjenner noen som skal delta, til å komme å se på selv.  

 

Chicken_barn.jpg

Mange barn har allerede trent på banen, og gleder seg! Chicken Race er et løp for hele familien (Foto: arrangør)

 

Servering

Til alle deltakere og tilskuere som lurer på hva de skal ha med av proviant, både før og etter race. Det blir ikke bare vafler og pølser denne dagen, - Chicken Race har samarbeid med Baker Narum som serverer baguetter, salater, grillmat og bakevarer!  

 

Kreative tilbud

For de som ønsker å gå ”all in” med heftig krigsmaling, bidrar Hornienga og Bærumsmarka FUS barnehager med dette.

 

Fotografer

Den viktigste investeringen en hinderløparrangør gjør, er bruk av fotografer under arrangementet! Chicken Race er naturligvis intet unntak. Hinderløpere elsker fotografene, og elsker å dele sine løpsopplevelser på sosiale medier. Så til de som ikke er like vant, øv dere på å smile til kamera, fotografene er å møte i løypa, i lufta, i start og i mål.

 

Funskjonærer

Dersom noen ønsker å bidra som funksjonær, tror jeg arrangøren gledelig vil høre fra deg. Det er mange som stiller frivillig som vakter ute i løypa, og noen av dem er arrangørene bak hinderløpet Villmann, Stadion Treningssenter, i Hønefoss. Chicken Race og Villmann har inngått et særdels samarbeid, i god OCR-ånd (Obstacle Course Races).

 

Villmenn_MortenEriksen

Medarrangør av Villmann, Morten Eriksen og to av deres frivillige, - her fra Villmann 2016 (Foto: Line Hofoss Holm)

 

Premie og gratis inngang til Ringeriksbadet

Det blir tøffe deltakerpremier til alle. Men den heftigste bonusen er gratis inngang til Ringeriksbadet! En ting er bruk av garderobene og dusj. Men her får man også benyttet seg av badstue og basseng. Det kan bades, sklies OG de har en egen oppblåsbar hinderbane, for de som ikke har fått nok.  

 

Startnummer og rabatter

Hent startnummer på Intersport i Hønefoss, 23 og 24 juni, mellom 17-19, og få 40% rabatt i butikken. Ellers får alle deltakere 20% rabatt fra og med i dag, frem til 24. Juni. Man kan også hente startnummer på løpsdagen, minimum 1 time før start.

 

Praktisk

Parkering: følg anvisning.

Garderobe: alle deltakere får tilgang til Ringeriksbadet som ligger 100 meter fra mål.

Verdisaker: oppbevaring, for 20,-.

 

Chicken Race hjemmeside og facebook.

Bootcamp Hønefoss hjemmeside og facebook

 

Chicken_plakat.jpg