Bedriftsidretten sin løpekarusell har ligget nede i Ålesund siden årtusenskiftet. Til tross for dette har Fagerlia v.g.s. arrangert Blodslitet hvert år, ikke minst takket være, nå avdøde, Helge Strømsheim. 

Neste onsdag er det igjen klart for Blodslitet på byfjellet Aksla med start og mål i Fagerlia. Nytt i år er at det blir tatt passeringstider ved Fjellstua, halveis i den 6,5 km lange traséen. I år er det forhåndspåmelding der en betaler påmeldingsavgiften på nett. Påmeldingsfristen er onsdag 13. september kl. 17.00. Utdeling av startnummer fra kl. 17.00 i startområdet. Det blir delt ut pokal til beste mann og kvinne etter løpet.

Lars Roger Lundanes har løyperekorden fra 1985 på tiden 23.07. Lars Roger er far til verdens beste orienteringsløper, Olav Lundanes. Gjennom åra er det mange som har forsøkt å ta rekorden, inklussivt sønnen Olav. 

Håkon Stavik vant Blodslitet i fjor på tiden 24.46. Håkon vil også stille opp i år og er i god form. Lykkes det endelig å slå rekorden? Løyperekorden for kvinner har Reese Bendiksen på 27.26 fra 2014.

Les mer på løpets nettside

Du kan melde deg på og se hvem som har meldt seg på her

Les reportasje fra Blodslitet 2016

Se arrangementet på terminlistem med kart til start