(Alle foto: Bjørn Hytjanstorp)

Som alltid var det et høyt nivå i Perseløpet der siste løper fullførte på akkurat 4 timer. Imidlertid var det over en fjerdedel av de 140 startende som valgte å bryte løpet i den raske 6051 meter lange rundløypa på Sand. Perseløpets Bjørn Saksberg har som vanllig telt opp personlige rekorder og har med forbehold kommet til 74 stykker, altså godt over halvparten av deltakerne!

Trio til 34 km

Rustad-løperen Anders Nøstdahl Gløersen hadde følge av Geir Endre Rogn fra Fjellblom IL i 34 km, men derfra og inn var den tidligere langrennsprinteren alene i tet og vant på 2:27:24 etter å ha passert halvmaraton på 1:13:38. Med andre ord et meget veldisponert løp der det var åtte sekunder som manglet på den berømmelige negative splitten.

Jon Arne Gaundal fra Steinkjer FIK dannet en tettrio sammen med Gløersen og Rogn helt til ca. 35 km, men gikk deretter ut av løpet. Da kom Ola Skatvedt fra  sterkt og løp seg opp på 2. plass, en posisjon Vidar-løperen beholdt til mål som ble klokket inn på 2:29:18.

Tetgruppa fra start bestod av (fra h.) Njål Tyssing. Jon Arne Gaundal, Ola Skatvedt, Anders Nøstdahl Gløersen og Geir Endre Rogn. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Sterke veterantider

43 av løpet 93 fullførende mannlige løpere løp under tre timer, deriblant de to beste i 60-årsklassen Kjell Arne Olsen, Lørenskog FIL og Høkon Høst, Lyn Ski. "Gubbetrimmeren" Kjell Vegard Opheim fra Brumunddal var klart beste løper over 50 år og var bare 32 sekunder fra å bokføre et 2.40-løp på Romerike. Alle veteranene går rett inn på toppen av årsstatistikken i sine respektive aldersklasser i en hittil tynn maratonsesong.

Rutinert tettrio

Kvinneklassen bestod av 15 løpere, der 11 kom i mål i løpet av fire timer. Monica Ragnvaldsen fra IL Try var i teten gjennom samtlige runder og sluttet på 3:06:19, vel ti minutter foran Cicilia Idland fra Halden. I motsetning til Gløersen noterte hun seg for en hårfin negativ split  med 11 sekunder. Guri Sogn-Larssen, også IL Try, løp inn til 3. plass like bak Idland. Alle de tre beste i kvinneklassen løper forøvrig i 50-54-årsklassen.

Vinner Monica Ragnvaldsen tidlig i løpet. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)