På spørsmål fra oss i Kondis på hvilken treningsøkt Andreas vil anbefale for Kondis sine lesere nå i påskeuka, er han klar:

– Jeg vil anbefale den mye omtalte motbakkeøkta der man løper to serier på 10 drag på 150-200 meter, sier han. 

Sist Andreas selv var ute og løp økta, ble det drag på 170 meter. 

– Det gjelder å finne en bakke med passe stigning. Gjerne rundt fem til åtte prosent. Den skal være tung, men du skal ikke gå sur med en gang, sier han. 

Andreas Grøgaard
Passe bratt: Bildet er fra sist Andreas var ute og løp motbakkeøkta. Det er grei stigning i bakken, men den er ikke for bratt. (foto: privat)

I pausene jogger man rolig ned til start. 

– Når man er ferdig med en serie på 10 drag, tar man en seriepause på fem minutter hvor man jogger rolig, før man gjennomfører de 10 siste bakkedragene, forklarer Andreas. 

Økta skal være tung, og med så mange drag, mener Andreas det er vesentlig med stort fokus underveis, og å disponere kreftene riktig. En bør også være opplagt og ha overskudd i kroppen før en gjennomfører den, og videre sette av nok tid til restitusjon i etterkant. 

– Dette blir ofte ukas tøffeste økt, og det er viktig å sette av nok tid til forberedelser og restitusjon, men vel så viktig er fokuset underveis, understreker han.

Her kan du se video fra sist Andreas løp økta. 

Andreas Grøgaard er ambassadør i Kondis og kan tilby de som ønsker å melde seg inn 100 kroner i rabatt på innmeldingsprisen om de oppgir hans ambassadørkode ved innmelding. Andreas sin ambassadørkode er: 222.
 

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957