Arild har ikke vært med på Kondisløpet tidligere, men tenkte at det kunne være moro å sanke kilometer i juli. 

– Dette er først og fremst en motivasjonsfaktor for å trene mer. Vårsesongen min ble ødelagt av korona. Nå håper jeg å kunne trene meg opp til Sørfjorden Halvmaraton i Arna i oktober som er hovedmålet for sesongen, forteller han. 

Vanligvis løper Arild mellom 25 og 35 kilometer i uka. Kondisløpets kilometersanking går ut på å samle minst 200 kilometer løpende og/eller gående i juli. For å klare dette må han øke mengden noe i feriemåneden i forhold til en vanlig treningsmåned. Noe som passer bra i opptreningen mot høstens halvmaratonløp. 

– Jeg løper vanligvis tre økter i uka fordelt på en rolig økt på sju til åtte kilometer, en intervalløkt og en langtur på 12-18 kilometer. Det blir moro å skulle konsentere seg om å samle kilometer i juli, sier Arild som trente mye i ungdomsåra, men tok et opphold fra 22 til 40 år. Nå er han igjen tilbake i ganske regelmessig trening.

– Jeg har også prøvd meg på triatlon, men slet med å få taket på svømminga. Det ble derfor med kun et par-tre konkurranser, sier han. 

Her kan du lese mer om Kondisløpets Kilometersanking og melde på konkurransen.

LES OGSÅ: 11 par løpesko som uttrekkspremier i Kondisløpets kilometersanking