Fjordkraft Bergen City Marathon går på samme tid som Bergen Kommune rapporterer et høyt smittetrykk blant kommunens innbyggere. Men løpsarrangørene regner med at smittevernstiltakene som er innført skal gjøre løpet trygt å delta i.

Roger Gjelsvik er daglig leder i TIF Viking som arrangerer Fjordkraft Bergen City Marathon, og han forteller til Bergens Tidende at motivasjonen er de signaler som regjeringen har gitt om at det er bedre å gjennomføre enn å avlyse.

– Men det er ekstremt krevende, sier han.

– Vi har kontakt med Bergen kommune. De har gitt oss gode tilbakemeldinger på dette. Vi er trygge på at det vi gjør er sikkert, sier Gjelsvik til bt.no.

Bergen City Marathon ble avlyst i fjor og utsatt fra i vår. Det er første gang løpet arrangeres under et koronaregime.

Her er noen av smittevernstiltakene som gjelder for løpet:

  • Løpet vil bestå av tre arrangement i løpet av lørdag. 28. august. Hvert arrangement består av inntil 3000 deltakere. Arrangementene er skilt fra hverandre i tid, med ulike startsteder og ulik målgang.
  • Alle deltakere må ha grønt koronasertifikat. De som ikke har grønt sertifikat må oppsøke den oppsatte hurtigteststasjonen og ta en hurtigtest.
  • De raskeste starter først. Deltakerne deles inn i mindre puljer enn normalt.
  • Det er ikke tillatt å komme til startområdet før angitt tid.

Du kan lese mer om løpefesten i Kondis-magasinet om Bergen City Marathon. Magasinet er produsert til den opprinnelige løpsdatoen i april og deltakerinfo er oppdatert siden den gang. For artikler med fakta om lørdagens løp henvises det derfor til BCM sin nettside.

Les også gjerne vårt intervju av Tage Morken Augustson (K+), som er en av favorittene på helmaraton.

Siste: det ferskeste anslaget på forventede deltakere er nå justert til 9000.

3J6A1660_1280.jpg
Her heies Margunn Bye Tøsdal inn som vinner av helmaraton i 2018. I år anmoder arrangørene publikum om å ikke stille seg opp ved arenaene, men heller følge direktesending fra løpet på bt.no. Eller heller finne et sted ute i løypen og heie der. (Foto: Arne Dag Myking).
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957