Les flere idrettsblogger her: KONDISBLOGGERNE
 


Sol Haugen

http://www.solhaugen.net

Fra tilskuer til maratonløper

 

1. november 2017
I dag er det nøyaktig 10 måneder siden jeg og min gode løpevenninne Eva var ute på en løpetur, som vi så ofte er. 1.januar, årets første løpetur og jeg hadde lekt med en tanke et par dager: Jeg vil løpe maraton! Men for å få det til, og fordele risikoen måtte jeg ha med meg noen som er omtrent like gæærn som meg selv – og det var ikke vanskelig å finne denne personen. Hun bor i nabolaget, og har allerede vært en løpevenninne lenge. Og det «verste» av alt: Hun sier ja på stående (eller løpende) fot!

Slik markerte vi «jubileumet» i dag (10 måneder siden  galskapen startet), med en rolig halvmaraton i høstregnet:

Sol_Haugen.jpg

Og slik startet min relativt korte maraton-historie. Men den skrives fortsatt, så den er langt fra ferdig! Men hadde noen sagt til meg for ett år siden at når vi kommer til 1.november 2017 så har du gjennomført to helmaraton, hadde jeg ristet på hodet og sagt «never ever». Men ja, så feil kan man ta!

Jeg har alltid vært hun som står og ser på overmennesker stampe seg gjennom 42195m, og tenkt at jeg kommer aldri til å ha verken tid til å trene meg opp til maraton eller tålmodighet til å banke asfalt mil etter mil. Nå befinner jeg meg altså på andre siden av gjerdet; jeg er det stampende overmennesket!

Vel vel, nå skal jeg ikke skryte av svimlende gode løpetider i mine to maratoner (skal gi dem hver sine innlegg senere). Men det gir en fantastisk mestringsfølelse å løpe over mål etter å ha tilbakelagt 42195m! Og denne følelsen skal jeg igjennom bloggen min dele med dere lesere. Grunnen til at jeg nå starter denne bloggen er at jeg har sagt ja til å være med på et prosjekt for KONDIS, hvor vi er tre løpere som skal ha som mål å løpe et maraton på sub 3.00t (Arild Haugen – en kollega av meg), sub 4.00t (det er da meg!) og sub 5.00t (Bodil Brå Alsvik – sprek dame, også bosatt i nærheten, kjent igjennom Kondis-verv). Vi skal få et treningsprogram tilpasset vår treningserfaring og tidsmål og kan følges i bladet KONDIS.

Hvis DU ønsker å følge med på artikkelserien om oss, meld deg inn i Kondis på www.kondis.no (BLI MEDLEM). Og om du melder deg inn før 31.12.17 og bruker min ambassadørkode #SOLFRID (skriv inn #SOLFRID nederst på innmeldingsskjemaet), så koster det kun 459kr (ordinær pris 559kr) og medlemsskapet varer ut 2018! Da mottar du bladet Kondis rett hjem i postkassa, og får mange andre fordeler som prisrabatt i en rekke sportsbutikker og også reduksjon på startkontingent på en rekke løp og konkurranser, f.eks Oslo maraton. Les mer og meld deg inn HER