Etter at Backyard-konkurransen hadde pågått i ett døgn så hadde de alle fleste gitt seg søndag morgen, men det var noen gjenstridige og svært utholdende karer som ikke ville la sjansen gå fra seg til å få tittelen «Last man standing». Dette var lenge en trio som bestod av Jo Inge Norum fra Hell Ultraløperklubb og Harald Bjerke og Jon Asphjell fra Romerike Ultraløperklubb. Den første som måtte gi seg var Harald Bjerke som ble stående med 31 runder, mens de to andre fortsatte utover søndagen. Til sist var det Jon Asphjell som fikk æren av å ta den siste runden alene, som er kriteriet for å vinne en last-man-standing-konkurranse. Han står da på toppen av resultatlisten med 35 runder, mens Jo Inge Norum ble stående på 34 runder.

Jon Asphjell kunne etter løpet fortelle til Kondis at etter runde 35 ringte konkurrenten og gratulerte ham med seieren.

Resultatlisten ser du på RaceTracker.

Beste kvinne ble Deimantė Ražukienė som fikk loggført 18 runder.

Over 60 løpere har det siste døgnet løpt på forskjellige steder i Norge, vi ser av bildene på Facebooksiden at det har vært løpere i både Drøbak, Stjørdal, Oslo, Bergen, Elverum, Svolvær, og sikkert flere steder.

Patricia Flataker_alene.jpg
Patricia Viviana Alme Flataker.

Patricia Flataker_heiegjeng.jpgPatricia mobiliserte slekt og venner til å heie på løperne. (Foto fra Patricia)

Patricia Viviana Alme Flataker ga seg etter 10 runder i backyard-løypen på Hop i Bergen. Hun hadde mobilisert foreldre og venner som støtte for henne i løpet. Hun sa seg fornøyd med løpet sitt:

– Det gikk egentlig bra i dag, hadde nok ikke klart det uten medløperne og ikke minst alt mamma og pappa stilte opp med helt til vi var ferdige etter 10 runder.

Christian Storum løp sammen med henne alle rundene. Dessuten fikk de løpsstøtte av Arne Flataker, Geir Haarvei og Judith van der Laan.

– Og ellers kom min tante, onkel og fetter og heiet underveis. Familien til Geir kom og var hos mine foreldre 1 times tid. Og de heiet!
– Jeg fikk veldig gode tips av noen venner som har deltatt før, med tanke på kosthold og det å legge seg ned på madrass mellom hver runde. Det fungerte helt genialt.

Patricia Viviana Alme Flataker er også kjent som den svært så entusiastiske arrangøren av Fakkeltoget på Løvstakken.

Last Man Standing – Østmarka Backyard Ultra ble virtuelt

Smittesituasjonen tvang arrangørene av Last Man Standing – Østmarka Backyard Ultra til å utsette det ordinære løpet på Siggerud til høsten. Men i tillegg til dette har de satt opp muligheten til å gjennomføre det som et virtuelt løp den 17. april. Og her har man altså det originale Backyard Ultra-konseptet: backyard betyr en løype på 6,7 km med start hver time, last man standing innebærer at løpet ikke er avgjort før siste løper har løpt en runde alene.

Følg med løperne på RaceTracker

Bilder og statuser oppdateres forløpende på Facebook.

3J6A8682.jpgPatricia Viviana Alme Flataker brukte foreldrenes hus som base der hun kunne hvile og skifte tøy underveis. Og ha foreldrene som støtte selvsagt.

3J6A8677.jpg
Løpsplanen til Patricia er oppslått i gangen. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957