Rekordholderen fra 2020 slo til på nytt og vant en overlegen seier på ultradistansen i Blefjells Beste. I suveren stil løp den 28 år gamle norgebosatte svenske o-løperen inn til seier på tiden 5:09:34, 1 time og 15 minutter foran andremann og 14 minutter bedre enn hans egen rekordtid fra 2020. Han var også med i 2017 (2. plass 5:50:38) og 2016 (8. plass 7:55:03).

Kondis juli 2020:
Simen Westlund og Sara-Rebekka Færø Linde vant Blefjells Beste
Kondis august 2020: Simen Wästlund vant Spartan Trail WC 100K Invitational foran UTMB-vinner Pau Cap

Det er ingen tvil om at Simens løp var dagens beste prestasjon blant de 305 fullførende løperne på fire distanser. Samtidig var det en mengde sterke prestasjoner og fornøyde løpere i dette som "er tenkt å være et sosialt og uformelt løp med tilbud til alle som liker å bevege seg ute i skog og fjell". Det hele arrangeres fra hytta til initiativtagerne Mona Kjeldsberg og Einar Iversen, og med 43 fullførende første året hadde de nok ikke sett hvor stort dette kom til å bli. Til årets løp var Camilla Friseid "leid inn" som løpsleder for Mona - som akkurat  nå går Norge på langs på stier fra nord til sør.

Troll-løypa 57 km 2000 høydemeter

Simen Wästlund sørget altså for svensk seier på ultraløypa, og ble nærmest fulgt av Thorkild  Schrumpf (6:24) og Kjetil Kasin Harm (6:29).

I kvinneklassen vant Mathilde Ilebrekke fra Sandefjord på 7:41:36, nærmest fulgt av Wendy Fjellstad (7:59) og Kathrine Hovland Haukom (8:39). Løyperekorden for kvinner har Sara-Rebekka Færø Linde  på 6:35:11 (2020).

Damer_57km_Fra_venstre_nr1-2-3-4_foto_Petter_Vabog.jpgDe fire beste i kvinneklassen fra venstre mot høyre. (Foto: Petter Vabog)

Tusse-løypa 21 km 750 høydemeter

I den såkalte Tusseløypa over 21 kilometer var deltakelsen størst med hele 146 deltakere, og også her fikk vi de sterkeste tidene i herreklassen der alle de tre fremste løp under løyperekorden fra i fjor. Det var da også fjorårsvinneren Karl Fremstad fra Tyrving IL som vant i år igjen; med tiden 1:46:16 var han 24 sekunder foran Kristoffer Eftedal og 1:16 foran Sindre Rønning. Vinnertiden var 2,5 minutt raskere enn rekorden fra i fjor.

I kvinneklassen ble det fransk seier til Marie-Annick Deymier på tiden 2:28:41, tre minutter foran Marthe Bjørke og 6 minutter foran Aurora Amundsen.

1plass_Marie-Annick_Deymier_FRA.jpgMarie-Annick etter fullført løp. (Foto: Petter Vabog)

Løpsleder Einar Iversen flankert av kvinnene på 2. og 3. plass på 21 km. (Foto: Petter Vabog)

5_beste_menn_21km_foto_Petter_Vabog.jpgDe fem raskeste på 21 km herrer, med vinneren Karl som nummer to fra venstre. (Foto: Petter Vabog)

Småtusse-løypa 10 km 340 høydemeter

Det var internasjonalt på pallen også i 10-kilometeren, med fransk og bellgisk på 2. og 3. plass i herreklassen og polsk vinner i kvinneklassen. Selv om det ikke ble noen løyperekorder var det mange gode tider.

Suverent raskest i herreklassen var Simen Nieuwlaat fra Rygge IL med 45:05, med franske Gaël Deymier og belgiske Hans Vadsycke på god avstang på 57:40 og 58:02.

Det var betydelig tettere i kvinneklassen der polske Alicja Bielec (1:02:01) vant foran Kathrine Hesthag (1:02:28) og Karoline Andersen (1:03:47).

Menn_10km_nr1og3_foto_Petter_Vabog.jpgVinneren Simen og tredjemann Hans på 10 km. (Foto: Petter Vabog)

Alicja har fått selskap på premieutdelingen, med andreplasserte Kathrine til venstre. (Foto: Petter Vabog)

Småtroll-løypa 5 km 110 høydemeter

Småtroll henspiller mer på distansen enn deltakernes alder.  Som vi ser av bildene er det betydelig forskjell på de beste i herre- og "kvinne"klassen.

Raskeste jenteløper var Agnes Maria Edvardsen, her sammen med nummer tre, Tuva Malmgren. (Foto: Petter Vabog)

Menn_5km_foto_Petter_Vabog.jpgTopp tre i herreklassen på 5 km med den soleklare vinneren Richard Foldnes i midten. (Foto: Petter Vabog)