Se mange bilder i bildekarusellen i toppen.

Det ble nok en deltagerrekord for Blefjells Beste med 267 startende og ca. 264 fullførende. Klart flest var det på de to lengste distansene med 107 og 100 startende, men det var også et 70-talls løpere på de korteste løypene. I alle løyper startet man puljevis 10 og 10 annethvert minutt. Spesielt imponerende er det at samtlige deltagere på den tøffe 57-kilometeren fullførte.

Se også: 300 skal løpe Blefjells Beste til helgen, 125 på ultraløpet.

Løyperekord av Simen Westlund

Blefjells Beste var ikke helt på sitt beste i dag med mye vind og våte krevende løyper. Likevel ble det yperekord i ultraløypa på 57 kilometer av svenske Simen Hjalmar Westlund.

Den 26-årige svensken vinneren er oppvokst på Notodden og bor i Oslo. Han løper orientering for Bækkelagets SK - og prøvde så sent som i fjor å kvalifisere seg til det svenske VM-laget i orientering. Han har også rukket minst fire ultraløp før dagens; Han løp Blefjelles Beste i 2016 (5. plass) og 2017 (2. plass), Stranda Fjord Trail Race i fjor (seier) og Norefjell Sky Ultra i fjor (seier).

En veldig fornøyd vinner i mål. (Arrangørfoto)

I dag vant han sitt tredje ultraløp på rad, og mot sterkere motstand enn tidligere. Vinnertiden 5:23:41 er 21 minuttere raskere en Tobias Dahl Fenres rekord fra i fjor. Fenre (34) som ble regnet som favoritt på forhånd, forbedret seg til 5:36:43 og løp inn til en soleklar 2. plass

De to suverene løperne i herreklassen startet med 14 minutters mellomrom, og det var Tobias med start 08:04 som var førstemann i mål. Når han kom i mål visste han at han kom til å bli slått - og bare et drøyt minutt senere kom Simen - som startet 08:18 - til mål og klar seier.

- Men jeg så aldri noe til Tobias, forteller Simen til avisa Telen.
Han forteller til Telen at det var svært glatt mange steder og at han måtte over ende to ganger, men at det gikk bra.
- Ja, bortsett fra at jeg ble ganske sølete og våt, sier vinneren med et bredt smil.

-Jeg er egentlig orienteringsløper, men synes det er gøy å være med på noen slike løp. Det er veldig hyggelig miljø, og løypa var også veldig bra og godt merket. Et veldig bra arrangement, roser vinneren.

Om to uker (1. august) skal Simen Wästlund løpe KIA Fjällmarathon i Åre. Skal det bli hans 4. seier på rad i ultraløp? Kondis har reporter på plass i Åre, så vi kommer med rapport derfra.

Tobias Dahl Fenre ble nummer to i år. (Foto: Bjørn Hauge)

Fredrik Askeland fra Siljan IL - vinneren av Lysefjorden Inn i fjor - løp inn til tredjeplass, men han var en halv time etter Fenre på 2. plass. Fire minutter bak Askeland kom den yngste deltageren på 57 km, Morten Antonsen fra Nes på Romerike. 19-åringen har nå byttet til Gjerdrum IL, og satser sterkest på skikarrieren, men som 17 og 18-åring løp han ultraløpet  Romerikesåsen på langs med 8. plass i 2018 og 3. plass i fjor.

Sara-Rebekka Færø Linde forsvarte fjorårsseieren

Sara-Rebekka Færø Linde(38) fra Varegg Fleridrett forsvarte fjorårsseieren da hun løp inn til tiden 7:01:27. Det var 12 minutter bak fjorårstiden, men likevel med en seiersmargin på 36 minutter til Stine Holager - forårsvinneren på EcotrailOslo 80 km

I fjor vant Sara-Rebekka også Lysefjorden Inn og Stranda Fjord Trail Race, og er etter fire ultraløp ubeseiret.

Polske Aleksandra Narkowicz ble nummer tre på tiden 8:18:04 og Martha Teigen Varanes fra Teigen IL nummer fire på 8:35:11.

Sara-Rebekka forsvarte fjorårsseieren.  (Arrangørfoto).

Stine Holager kom på en klar 2. plass. (Arrangørfoto)

Seire til Anita Iversen Lilleskare og Espen Spro Johansen på 21 km

På forhånd var det knyttet litt spenning til om Henriette Albon fra Varegg kunne utfordre Anita Iversen Lilleskare fra BFG Bergen Løpeklubb på 21-kilometeren, men dette bergensoppgjøret virket avklart allerede på andre sjekkpunkt etter 46 minutter. Da ledet allerede Anita med 7 minutter, og selv om Henriette var litt nærmere underveis kom hun aldri i kontakt - og endte over 10 minutter etter Anita i mål.

Ny løyperekord ble det også. Tiden 2:02:25 var 20 sekunder bedre enn Heidi Pharo's sterke vinnertid i fjor.

På CP2 var Ingeborg Dahl fra Team XPND og Ranveig Hansen fra Marker OL sammen med Henriette, og selv om de tapte en del derfra kom de inn til 3. og 4. plass.

Anita Iversen Lilleskare satser friskt fra start i samme pulje som Jon Ilseng. Jon fikk "tjejdeng" denne gangen i for han uvant underlag. (Foto: Bjørn Hauge)

I herreklassen forsvarte Espen Spro Johansen fra Falkensten Frontrunners fjorårsseieren. For å klare det måtte ha løpe 6 minutter raskere for å holde unna for Ulrik Måbø fra Langesund Sykle- og Triathlonklubb.

Espen fikk en tidlig ledelse, som økte til fire minutter mot sjekkpunkt 3, men på neste sjekkpunkt etter ca 1:15 var de likt - de startet i samme startpulje. Derfra og inn var Espen litt sterkere og løp inn til seier på 1:53:14. Løyperekorden tilhører Henrik Schølberg, Tønsberg triathlonklubb, med tiden 2:50:16 fra 2016.

Espen Spro Johansen løper inn til seier, i år som i fjor. (Foto: Bjørn Hauge)

Ulrik Måbø kommer inn til klar 2. plass, bare 1:41 fra seier. (Foto: Bjørn Hauge)

Kvinner 21 km (47 startet/fullførte):
  1. Anita IVERSEN LILLESKARE 1978 BFG Bergen Løpeklubb 02:02:25
  2. Henriette ALBON 1991 Varegg 02:13:06
  3. Ingeborg DAHL 1987 Team XPND 02:27:04
  4. Ranveig HANSEN 1980 Marker orienteringslag 02:28:14
  5. Ingvill Andrea RØED 1994 NTNUI 02:37:18
  6. Mina LIE-VIK 2004 Team Lie 02:51:53