Det er 6 dager igjen til den årlige løpefesten i Oslo sentrum – BMW Oslo Maraton 15. september. Arrangementet har per nå 16 500 deltakere påmeldt, med påmeldinger fortsatt tikkende inn hvert minutt. 
Antall påmeldte ligger så langt likt som i fjor på maratondistansen og litt under på 10 for Grete, ellers ligger det over på alle de øvrige distansene – og spesielt på halvmaraton. Så langt er det 400 flere deltakere på halvmaraton i år sammenlignet med samme periode i fjor.

Stina.JPG- Med stadig flere mosjonsløp i Norge og verden, og dermed stor konkurranse, er vi stolte av å ligge foran på halvmaraton så langt i år, sier kommunikasjonsansvarlig i BMW Oslo Maraton, Stina Gregersen Karlsen (bildet til høyre).

I fjor endte arrangøren på 19 500 påmeldte på alle distansene totalt, og den utgåtte distansen «3 for alle» sto for 800 av disse. Antall fullførende løpere i fjor var ca 15.500: Løspfest for 15000 i Oslos gater

Også i år er Oslotrippelen, som er på 73 km, svært populær. Den ble fulltegnet med 75 deltakere allerede i desember og ble utvidet til 110 plasser. Der er det per nå 5 plasser igjen. Arrangøren regner med å få plass til alle som ønsker å melde seg på, og holder online påmelding åpen til 14. september midnatt. Det kan likevel ikke garanteres løpsplass, ettersom enkelte distanser kan fylles opp den kommende uken. 
 
- Vi har tro på at vi havner på samme antall deltakere som i fjor, eller høyere, til tross for at vi i år ikke har «3 for alle» på fredagen som i fjor. Vi opplever et jevnt trykk av påmeldinger på alle distanser i ukene før arrangementet, sier Gregersen Karlsen.
 
BMW Oslo Maraton er årets største og viktigste mosjonsløp, og arrangerer i år også NM Maraton. Men løpet er ikke kun for de raskeste – det er også et arrangement for hobbymosjonisten og den som har et mål om å komme i bedre form. Løping er for alle! Målet med Oslo Maraton er å lage en folkefest – både et løp, men også det beste tilbudet med liv i løypa.
 
- Det vil bli mye liv og røre langs løypa i år, med musikk, store heiagjenger, såpebobler og flere overraskelser. Vi skal sørge for god stemning for både løperne og publikum. Vi håper flere vil ta turen ned til Oslo sentrum denne dagen, og bli med på festen, sier Gregersen Karlsen

BMW Oslo Maratons hjemmeside
PÅMELDING

Kondis fulgte Oslo Maraton 2017 - få oversikten over 15 saker her

halv-start_50D4496.jpg
Det var mange løpere på halvmaraton i fjor. I år blir det enda flere. (Foto: Bjørn Johannessen)