Det sier Kondisambassadøren fra Hordaland til Kondis.no, og legger til at han også setter stor pris på å få magasinet Kondis i posten, og å kunne.lese både løpsreportasjer og intervjuer og treninsintervjuer som på kondis.no er forbeholdt medlemmer. 

– Jeg anbefaler alle som er interessert i kondisjonsidrett om å melde seg inn. De som bruker min ambassadørkode under innmeldingen, får 100 kroner i rabatt på innmeldingsavgiften, sier ambassadøren med koden #STEINAR. Er du ikke medlem, kan du melde deg inn her.

Startet med orientering

Da Steinar Øen var 13–14 år gammel, inviterte Åge Hadler han med på et kurs om kart og kompas, og etter det ble orientering Steinars idrett.

– Nå er jeg 73 år, og kart og kompass er for lengst lagt bort, men trening og løping driver jeg med fremdeles, sier han.

40 år med mosjonsløp

– For ca. 40 år siden hev jeg meg på joggebølgen og begynte å delta i gateløp/mosjonsløp. Det startet med 5 km og 10 km løp, men det fristet jo å prøve seg på halvmaraton og maraton også, og slik ble det. Jeg har ikke tallet på hvor mange o-løp, 5 km og 10 km jeg har løpt, men på disse årene har jeg løpt 37 maraton og 237 halvmaraton, sier han.

Da Maratonkarusellen i Bergen startet opp for 11 år siden, var det helt naturlig å spørre den ivrige løperen om å være med å arrangere.

– Jeg og mange flere fra løpsmiljøet ble spurt om å være med og arrangere, og de fleste svarte ja, og nesten alle er med fremdeles. Vi kan trygt si at Maratonkarusellen er et løp for løpere arrangert av løpere, og vi gleder oss til hvert løp. Maratonkarusellen arrangerer årlig 6 maraton/halvmaraton i Bergen. Det satses på høy kvalitet og godt sosialt miljø i og rundt arrangementet, sier mannen som har løpt 65 av sine halvmaraton i funksjonærløp i Maratonkarusellen.

Ikke opptatt av tider, kilometer og plasseringer

– For meg er ikke tider, kilometer og plasseringer så viktig lenger. Det viktigste er å være i brukbar form og å gjennomføre de løpene jeg deltar i, sier han.

Nå trener Steinar tre ganger i uken – to ganger sammen med Løpegruppen Bækkalokket og en gang alene.

– Løpegruppen Bækkalokket har 32 aktive medlemmer – 29 menn og 3 kvinner. Over halvparten av medlemmene er over 70 år, 7 har passert 75 år og eldstemann er 82 år. På hver trening løper vi ca. 10 km. En sprek gjeng, slår Steinar fast.

 

Dette er Løpegruppen Bækkalokket

Tre av deltakerne; Johs. Slethaug, Aksel Løvenholm og Steinar Øen, har trent sammen i over 30 år. Det har gjerne blitt en kveldstur i uken og en langtur om lørdagen. For 12 år siden ble de pensjonister og fikk mulighet til å trene på dagtid. De bestemte fast samlingssted og faste tider for treningen og inviterte flere med.

I dag er de 32 aktive medlemmer i gruppen – 3 jenter og 29 gutter, og de sier de har plass til mange flere. Over halvparten av gruppen er over 70 år – 7 stykker har passert 75 år og eldstemann er 82 år.

Løpegruppen Bækkalokket er en aktiv og allsidig gruppe. Her er litt om prestasjonene til et utvalg av medlemmene:

Aksel Løvenholm 76 år

Har løpt 136 Maraton – Den siste i Chicago i høst – som siste løp av de 6 store. Han var den første norske som har løpt maraton på alle 6 kontinentene.

Haldis Nagel-Dahl 75 år

3 gull i VM kappgang, sølv og bronse i terrengløp både i EM og VM, sølv på halvmaraton EM i Århus, gull Wallmaster Mountain Running.

Steinar Esperås 73 år

Er med i 100 maraton.klubben med sine103 maratonløp.

Arthur Lillefosse 73 år

Flere medaljer og gode plasseringer i Europamesterskap i kappgang.

Johannes Lunde 70 år

Nr 1 på veteranstatistikken (70 – 74 år) på halvmaraton og 10 kilometer. Nr 2 på 5 kilometer.

Per Skaar 70 år

Norgesmester på halvmaraton (70 – 74 år)

 

I år har medlemmer i løpegruppen imponerende 19 plasseringer på veteranstatistikken – De fleste i aldersgruppen 70 – 79 år.