Pressemelding fra arrangøren:

Forberedelsene til årets RE-MILA går på skinner, og løpet som i fjor ble kåret til årets arrangement i Tønsbergregionen, satser på å gi både topp og bredde et enda bedre tilbud både sportslig og sosialt for at alle skal få en best mulig opplevelse på Revetal den 15. oktober.

Kvalitetsløp
RE-MILA ble i 2016 kåret til årets arrangement på Tønsbergregionens idrettsgalla med begrunnelse at løpet var et inkluderende breddearrangement med spesielt fokus på barn, unge, mosjonister og folkehelse.

- Vi ble utrolig glade og overrasket over å vinne en så prestisjetung pris, og vi har lagt oss i selen for å kunne tilby et minst like bra arrangement i år som i fjor, sier løpsgeneral Erling Schjetne.

- I år har vi dessuten sertifisert oss som et kvalitetsløp i henhold til Kondis sine krav. Vi setter vår ære i at deltakerene skal få en god opplevelse uansett om de er nybegynnere, hobbymosjonister, supermosjonister eller toppløpere. RE-MILA skal være et kvalitetsløp for absolutt alle, understreker Schjetne. 

Idrettsgalla_Pressemelding_Schjetne.jpg
Erling Schjetne tar imot prisen for "Årets arrangement" under prisutdelingen på Tønsbergregionens idrettsgalla i 2016. (Foto: Truls Lian)


Været avgjør 
- Fram til nå har planleggingen gått på skinner, og vi ligger litt foran skjema med påmeldinger i forhold til de to siste årene, men det er nesten umulig å spå hvor mange vi blir før vi teller opp på løpsdagen, sier Schjetne.

- De siste to ukene er det egentlig været som avgjør hvor mange av de som sitter på gjerdet som hopper ned og blir med. Men vi krysser fingrene og håper på det beste. I fjor fikk vi en liten dipp i påmeldingene helt mot slutten på grunn av en uheldig kollisjon med Moa-løpet. Det problemet unngår vi i år, og da håper vi at mange av de aktive, spesielt skiløperne, blir med på både Moa-løpet og RE-MILA i år, fortsetter Schjetne som uansett mener det vil bli over 1000 deltakere på Revetal den 15. oktober. 

Erling_Schjetne_Pressemelding.jpgLøpsgeneral Erling Schjetne jobber som funksjonær under RE-MILA 2016. (Foto: www.reavisa.no)


Barneløpet - verdt turen alene
- For meg har det å arrangere barneløpet vært det aller største og morsomste med å dra i gang RE-MILA. Om man ikke vil løpe selv, bør man ta turen til Revetal bare for å oppleve og heie på barna. Det er virkelig en stor opplevelse. Vi har klart å skape et arrangement som er for hele familien, og det er fantastisk å se hvilken enorm idrettsglede barna har med å være med på barneløpet - helt ned i barnehagealder. Vi regner med over 400 barn og alle får gratis T-skjorte, gratis påmelding og flott medalje. Og alle barna bruker RE-MILA-T-skjorta under løpet. Så i år blir hele Revetal farget oransje. For mange barn er dette deres første møte med løping, og jeg er overbevist om at det å gi barn en positiv opplevelse som dette, kan bidra til at de får lyst til å være med på denne typen aktivitet også når de blir større. Dette blir for mange et minne for livet, poengterer initiativtakeren.

Barn_Pressemelding.jpgStarten på et av alderstrinnene i Barneløpet i 2016. (Foto: www.reavisa.no)


Fartsholdere
I år har RE-MILA hatt litt ekstra fokus på det sportslige tilbudet og introduserer fartsholdere med fem forskjellige tidsmål både på 5 og 10 km. Slik kan deltakerene få noen å henge på og noe å strekke seg etter.

- Vi har sett at dette er et populært tiltak i de største løpene som Oslo Marathon og Hytteplanmila. Og det er ekstra moro om vi kan hjelpe mosjonistene våre til å nå sine målsettinger uansett om de skal løpe mila på 40 eller 60 minutter. Det tror vi det er mange som vil sette pris på, sier Schjetne. 

fartsholdere_pressemelding_frimerke.jpg
Nytt av året er fartsholdere på både på 5 og 10 km. (Foto: privat)


Storeslem til Familien Haugen?
Tidligere storløper Gunhild Halle Haugen har vært en gjenganger helt siden starten av løpet og har blitt distansevinner på 5 kilometer hvert år. I år stiller hun til start med nesten hele familien (unntatt Simen som skal løpe NM i terrengløp) fra August (8) på 600 m barneløp og 2,5 km til Maren (14) på 2,5 km, Ina (14) på 5 km og Gunhild selv på 10 km.

- Dette lukter storeslem lang vei, sier Schjetne som gjetter at det blir klar distanseseier til familien Halle Haugen i alle distansene på jente-/kvinnesiden.

- Det er veldig hyggelig at Gunhild kommer tilbake år etter år, og vi har dessuten fått til et fint samarbeid med henne der vi tilbyr gratis løpekurs til alle deltakerne våre, sier Schjetne.  

Guhild_Halle_Haugen.jpg
Gunhild Halle Haugen i fint driv under RE-MILA 2015. (Foto: Roy Stranna) 

Ina_og_Maren_Pressemelding.jpg
Ina (468) og Maren (469) løp ikke noe dårligere enn mamma Gunhild. (Foto: www.reavisa.no)


RE-MILA er for absolutt alle
- Vi har som motto at RE-MILA skal være «mosjonsløpet for absolutt alle», også for de med nedsatt funksjonsevne. Derfor er vi ekstra glade for at Magnus Rød stiller til start igjen i år. Magnus er et forbilde og en inspirasjonskilde for oss alle, og hans pågangsmot, treningsiver og glede over å kunne konkurrere representerer nettopp det jeg mener er de viktigste verdiene - og det mosjonsløp handler om. Alle skal kunne være med, og alle konkurrerer først og fremst med seg selv ut fra sine egne forutsetninger, styrker og begrensninger. Magnus hjelper oss andre til å sette prestasjonsfokuset i perspektiv. Når en som er blind - slik som Magnus - kan gjennomføre et mosjonsløp som RE-MILA, ja da kan alle andre gjøre det også. Det minner oss om at det ikke finnes noen gode unnskyldninger for la være å løpe RE-MILA, eller andre mosjonsløp for den saks skyld, avslutter løpsgeneralen med et smil. 

Magnus_Roed_Pressemelding.jpg
Magnus Rød i innspurten under RE-MILA 2015. (Foto: Roy Stranna)


Kondis-reportasje fra RE-MILA i fjor

Løpets heimeside