Se også tidligere omtale: Løpet som startet den norske ultraløpsbølgen i 2005 gjenoppstår i 2022

120 påmeldt - unik trøye til 150 først påmeldte
Eidsvoll Verk 6-timers 28. august er et engangsløp til minne om Eidsvoll 6-timers 2005 - starten på ultraløpsbølgen i Norge. Foreløpig er 120 løpere påmeldt, og det er ingen deltakerbegrensning. Men, bare de 150 første får løpets unike t-skjorte.

6-timersløpet arrangeres på skistadion ved skihytta til Eidsvold Værks Skiklub, rett ved E6 (Nebbenes). Runden som løpes er AIMS-kontrollmålt til 538,2 meter og er asfaltert med unntak av 30 meter med hardpakket grus. Løpsretningen byttes etter tre timer. Det blir mulighet for å ha sine egne depoter på indre bane, men arrangøren lover også en innholdsrik mat- og drikkestasjon.

Start Romerike 6-timers 2011.jpg
Rett før starten går for Romerike 6-timers 2011 med 133 løpere på startstreken. Blir det flere startende på Eidsvoll 28. august? (Foto: Ole Engen)

6-timersløp og maraton
Tidtakerchipen sitter i startnummeret (EQ Timing). I tillegg til antall runder x 538 meter blir meterne på pågående runde ved sluttsignal lagt til. Det blir registrert maratonpassering underveis, så her er det også plass til "maratonsamlere". 

Løpet starter klokken 10.00 - og i motsetning til andre typer løp, så vet vi når vinneren er i mål - klokken 16:00. Etter løpet blir det mulighet for litt mingling, og kanskje litt mimring, inne på klubbhuset til Eidsvold Værks Skiklub.

På 6-timers løper du så lenge du vil
Som i forkant av det aller første løpet for 17 år siden er løpsleder Bjørn Hytjanstorp veldig opptatt å ufarliggjøre et 6-timersløp.

- Jeg ser mer enn gjerne at "vanlige" mosjonister melder seg på da denne typen løp er helt uten krav til tilbakelagt distanse. Vel, skal man på resultatlisten må man faktisk tilbakelegge en runde, det vil si 538,2 meter, men det er da også minstekravet, sier Hytjanstorp. - Alt utover det er bonus. 

Veldig sosialt
- Så kan man hevde at dette er noe man kan gjøre på trening, og slett ikke behøve å betale for. Det er helt riktig, men det man får på kjøpet under Eidsvoll Verk 6-timers får man definitivt ikke på en trening. Her får man anledning til å løpe og gå sammen med mange andre som er i samme "ærend" som deg, sier ultraløpsgründeren (Eidsvoll 6-timers og Bislett 24-timers) som kaller timesløp for den mest sosiale av alle løpstyper.

IMG_7718.JPG
Noen er unge, noen er eldre, noen passerer og andre passeres, og nesten alle smiler: Det er timesløp på rundbane. Bildet er fra Romerike 6-timers 2011. (Foto: Ole Engen)

- Et 6-timersløp på en såpass liten runde vil oppleves som veldig sosialt. Man ser andre deltagere hele tiden, og man får slett ikke følelsen av å bli fraløpt. Underveis vil det også bli spilt musikk over høyttaleranlegget, noe som mange setter pris på. Hvis man er typen som liker ro og fred er jeg redd at et 6-timersløp ikke er så passende.

Stian Carstensen underholder
Det blir ikke bare musikk over høytaleranlegget; underveis i løpet vil deltakerne få besøk av selveste Stian Carstensen. Multiinstrumentalisten er blant annet frontfigur og komponist i Farmers Market (Spelemannspris 2009 og 2012).

- Hva han finner på fra indre bane vites ikke, men at det blir artig er jeg rimelig sikker på. Så på kjøpet får altså alle deltagere en liten konsert med Hr. Carstensen, sier Hytjanstorp.


Løpets hjemmeside
PÅMELDING
 

Fra starten på Eidsvoll 6-timers 2005. (Foto: Arne Halvorsen)
Starten på Eidsvoll 6-timers 2005. 6-timersløpet ble en stor suksess, og allerede året etter var det 81 deltakere - og det året arrangerte Hytjanstorp også det første Bislett 24-timers med 103 deltakere, og flere ultraløp kom til. Ultraløpsbølgen var i sin spede begynnelse - og det var altså ved Letohallen i august 2005 eventyret startet.

Seks av de 59 løperne på resultatlistra fra 2005 er foreløpig påmeldt årets løp:
Per Jørgen Wahlstrøm, M50-54.
Tom Rune Bertelsen, M55-59.
Anders Tøsse, M60-64.
Lars Chr. Dørum, M65-69.
Bjørn Solberg, M65-59.
Olav Engen, M70-74 (startnr 1 2005 og i år).