Komplette resultater finner du nederst i denne saken

Svein-Erik Bakke Ultra 50 km ble arrangert på Jevnaker 12. mai. Løpet inneholdt også maratondistanse. Det stilte 12 løpere til start. Løpet arrangeres av Titina Bakken med godt støtte fra hennes tre sønner. Løpet ble gjennomført for å hedre ultraløperen Svein-Erik Bakke. Hederspersonen Svein-Erik Bakke stille som arrangørstøtte på sykkel og med kamera, og som premie- og diplomutdeler.

12-mai_deltagerne (640x459).jpgAlle de glade deltagerne samlet for start. (Foto: Svein-Erik Bakke)

Løypen starter ved Jevnaker båthavn like i nærheten av det flotte Kistefos-museet. 3/4 av løypa går på sti/grusvei og 1/4 på asfalt. Løypa er lettløpt og går i runder på ca. 7 km hvor man passer depot ved båthavnen to ganger per runde. Det betyr at løpet er veldig sosialt hvor deltakerene møter hverandre minst to ganger per runde. I tillegg er logistikken veldig enkel, praktisk og god.

12-mai_premiebordet (640x621).jpgDet var flotte premier til alle deltakerne og egen pokal til vinnerne av de respektive dame- og herreklassene.

Vinnerene av både ultra- og maratondistansen skilte seg tidlig ut, både på herre- og damesiden.

Joachim Frandsen fra Jevnaker IF og Torunn Paulsen Brandt fra SK Rye vant herre- og dameklassen på maratondistansen. Joachim tok ledelsen rett fra start og løp lett og fint i front gjennom hele løpet. Han smilte fra start til mål og koste seg under hele løpet. Torunn slet med ryggen underveis, men jobbet jevnt og godt hele løpet og sto distansen til mål. Dette var første maratonseier for begge og de var strålende fornøyd med arrangementet og sine respektive førsteplasser.

vinnere_640.jpgFornøyde vinnere av maratonløpet. (Foto: Svein-Erik Bakke)

Joachim Frandsen smilte fra start til mål. (Foto: Svein-Erik Bakke)

Torunn Paulsen Brandt i flotte omgivelser på Jevnaker. (Foto: Svein-Erik Bakke)

Tilsvarende vant Knut Ivar Paalsrud og Rakel Erla Sævarsdottir fra Romerike Ultraløperklubb herre- og dameklassen på ultradistansen 50 km. Knut Ivar Paalsrudt tok ledelsen på ultraløpet av fra starten - rett bak maratonlederen - og beholdt ledelsen gjennom hele løpet. Han presterte dagens aller største smil da han ble informert om at Joachim Frandsen løp maratondistansen og at han selv ledet utraløpet. Det var kanskje dagens vitamininnsprøyting.

Rakel tok ledelsen på damesiden ut fra start og imponerte ute i løypa. Hun løp jevnt og hardt, pushet de andre løperne og sto distansen helt ut. Det var en veldig lykkelig vinner som krysset mållinjen som vinner.

Ultraløpsvinnerne. (Foto: Svein-Erik Bakke)

Knut Ivar Paalsrud syntes det var helt ok å vinne ultraløpet. (Foto: Svein-Erik Bakke)

12-mai_Peersen_Sævarsdottir_Lindgren (640x517).jpgHer har ultraløpsvinner Rakel Ærla Særvardottir følge med Reidar Peersen og Thomas Willy Lindgren. (Foto: Svein-Erik Bakke)

Hederspersonen Bakke stilte med hjemmelaget brownies til alle deltakerne. Browniesen var svært populær og ble mer og mer populær jo lengre ut man kom i løpet. Svein-Erik Bakke fungerte også som løpsfotograf og syklet rundt i løypen og motiverte, støttet og pushet deltakerene noe som ble satt stor pris på.

Hele arrangementet/løpet var preget av en veldig god, hyggelig, positiv og støttende stemning blant deltakerene og arrangøren. Det virket som å være veldig hyggelig å være løper under slike sosiale løp.

12-mai_matstasjon (640x564).jpgFra matstasjonen som ble betjent av Bakken juniors... (Foto: Svein-Erik Bakke

Tilbakemeldingene på løpet på sosiale medier er utelukkende svært positive. Noen av kommenterene er;

- «Slike ultraløp er bare helt fantastisk:-)».

- «… dette var stas på et så fantastisk løp:-), takk for hyggelig selskap og herlig motivasjon og digg brownies:-), elsker slike sosiale ultraløp».

- «Tuuusen takk:-), stor ære til den beste motivatoren»

- «… dette var virkelig et koselig løp med fantastisk motivator og bonus med skikkelig digg brownies».

- «Tusen takk for et fantastisk løp:-), mer sosialt ultraløp og motivasjon bland alle rundt skal du lette lenge etter:-), absolutt ett løp som står på planen min til neste gang det arrangeres».

- «Takk for nok et fantastisk løp:-)».

- «Ultramiljøet i Norge er så fantastisk».

- «For en koselig og flott dag… Svein stilte med nybakte brownies til alle og syklet rundt i løypa og motiverte, fotograferte og pushet alle sammen».

- «… med trøbbel med tærne etter ca 30-35 km valgte jeg og stoppe! … Flere av deltakerne samt en god kompis som jeg sendte mld til var årsaken til at jeg valgte og fortsette!… dette reddet løpet! Dette gjør godt nå for kroppen og det og reise som igjen er noe som vil hjelpe mentalt til Ecotrail… Og takk for pushinga til at jeg reiste meg…».

Arrangør og deltager, Titina Bakken. (Foto: Svein-Erik Bakke)

Fra venstre ser vi Borge Røstum, Kristian Waalen og Farkas Tamas. (Foto: Svein-Erik Bakke)

Reidar Peersen trives åpenbart i løypa på Jevnaker. (Foto: Svein-Erik Bakke)