Det tradisjonsrike skogsløpet ble søndag arrangert i flott høstvær. Løpet startet i solskinn, men det ble noe mer overskyet mot slutten av arrangementet. Rundt 13 grader og noe vind som løperne fikk imot de siste kilometerne på de åpne slettene fra Skihytta.

Løpet ble arrrangert for 49. gang (altså 50-årsjubileum neste år). Totalt 197 løpere (150 menn og 47 kvinner) fullførte den 20 km lange løypa.Dette var en god økning fra i fjor da det var 165 fullførende.

Ruben Marco Arroyo, som løper for arrangørklubben Fredrikstad IF vant herreklassen på 1.14.53. Herman Ryen Martinsen, NTNUI kom på 2. plass med 1.15.45, mens Marius Borger, Spydeberg IL tok 3. plassen på 1.17.44.

Kvinneklassen ble vunnet av Anette Hauge, Oslo på 1.27.26. På andreplass kom Mari Gjølberg Ålerud, Rygge IL på 1.27.36. 3. plassen gikk til Marit Kirknes Kahrs på 1.30.12.

Nytt av året var trimløypa "Markatier'n". I dette drøyt 10 kilometer lange løpet hadde tidtaking, men ikke rangering eller kåring av vinnere. Det var 45 som benyttet seg av dette nye tilbudet og deltok. I tillegg kom barneløp med 64 deltakere.

På de tre distansene/løpene som inngikk gir dette da totalt 306 fullførende deltakere.

6 Inger Aaberg Sky Blazers K35-39 01:32:39
7 Mina Ebrahimi Bankerud VESTERØY K23-34 01:35:52
8 Kathrine Ruud Hansen Kathrine Ruud Hansen / Kvernhuset Allstars K40-44 01:39:10

20 Alf-Georg Joranger Fredrikstad IF / FIF M40-44 01:27:36

IMG_7438-dametet.jpgDameteten. Anette Hauge (409) vant kvinneklassen i år. Til høyre, delvis skjult, ser vi Mari Gjølberg Ålerud som kom på 2. plass. Ellers på bildet: Geir Ole Guthu (327) og Alf Georg Joranger (338). (Foto: Terje Svensson)

Ruben Marco Arroyo (til venstre) vant Fredrikstadmarka Rundt foran Herman Ryen Martinsen. (Foto: Rolf B. Gundersen)

IMG_7287-markatiern.jpgNy distanse i år var trimløpet "Markatier'n". Her var det 45 som fullførte. (Foto: Terje Svensson)

IMG_7340-veiskille.jpgVeiskille. Her deler løypa seg for de som skulle løpe "Markatier'n" og det 20 km lange løypa. Ulf Reffsgård dirigerer. (Foto: Terje Svensson)

64 deltok i barneløpet i år. (Foto: Rolf B. Gundersen)