Fredrikstadmarka Rundt er en av klassikerne innen norske skogsløp og ble søndag arrangert for 48. gang. Totalt 165 løpere (141 menn og 24 kvinner) fullførte det 20 km lange skogsløpet i år. I tillegg ble det arrangert eget barneløp.

Forsvarte fjorårets seier
Magnus Erstad, Kamp/Vestheim IF forsvarte fjorårets seier ved å vinne løpet på 1.09.42. Dette var drøye to minutter raskere enn hans vinnertid i fjor. På 2. plass fulgte o-løper Gaute Steiwer, Fredrikstad SK med 1.10.56, mens Ruben Marco Arroyo, Fredrikstad IF kom på tredjeplass med 1.15.44.

Les stort Kondis-intervju fra i fjor med Magnus Erstad

Ut fra start lå Magnus Erstad (til venstre) og Gaute Steiwer side som side. Det var også disse to kampen om seieren skulle stå mellom. Men til slutt viste fjorårets vinner seg å være sterkest også i år. Erstad vant med et drøyt minutts margin ned til Steiwer. (Foto: Rolf B. Gundersen)

Svensk seier i kvinneklassen
Raskest av kvinnene var svenske Lisa Lee som løper for IK Granit. Hun sikret seieren med tiden 1.39.19. Nærmest henne fulgte Fairuz Syed Ahmas, Fredrikstad IF på 1.41.43, mens Kathrine Ruud Hansen, Kvernhuset BIL tok 3. plassen 1.42.31. Sistnevnte kom i fjor på 2. plass totalt i kvinneklassen.

Lisa Lee var beste kvinne i dette årets utgave av Fredrikstadmarka Rundt. Hun vant på 1.39.19. (Foto: Rolf B. Gundersen)

Fairuz Syed Ahmas, Fredrikstad IF kom på 2. plass totalt i kvinneklassen. Hun løp på 1.41.43. (Foto: Rolf B. Gundersen)

2010

Det er ikke kun "langsliterne" som har løpstilbud i Fredrikstadmarka Rundt. Det er også innlagt et eget barneløp i arrangementet. (Foto: Hege Tokerud)

Starten har gått for den 48. utgaven av Fredrikstadmarka Rundt. I år var det totalt 165 som fullførte det 20 km lange skogsløpet. (Foto: Rolf B. Gundersen)

Magnus Erstad, som opprinnelig er fra nabobyen Sarpsborg, tok sin 2. strake seier i Fredrikstadmarka Rundt. (Foto: Hege Tokerud)

Med tiden 1.10.56 tok Gaute Steiwer 2. plassen totalt. (Foto: Hege Tokerud)

Dagens to raskeste menn: Gaute Steiwer (til venstre) kom på 2. plass, mens Magnus Erstad vant. (Foto: Rolf B. Gundersen)

3. plass totalt i herreklassen gikk til Ruben Marco Arroyo som løper for arrangørklubben Fredrikstad IF. (Foto: Rolf B. Gundersen)

Fjerdeplass tiltalt i herreklassen sikret Even Løvås, Halden IL seg ved å løpe på 1.16.07. (Foto: Rolf B. Gundersen)

Christine Marcussen løp på 1.54.59 og kom på 9. plass totalt av alle kvinner som fullførte årets utgave av Fredrikstadmarka Rundt. (Foto: Hege Tokerud)

Lars Hox, Fredrikstad IF på vei mot mål og tiden 1.34.09. (Foto: Rolf B. Gundersen)

Egil Holme løp i Fredrikstadmarka Rundt for 38. gang. Han løp på på 1:39:37 og kom på 2. plass i klasse 65-69 år - bak Jørn Willy Olafsen på 1.38.03. (Foto: Rolf B. Gundersen)

Henrik Lund Raagaard, som fyller 77 år fredag denne uka og løper i klassen 75-79 år, imponerte igjen da han løp på 1:40:11. Dette var nesten 1,5 minutter raskere enn han løp på i fjor. Naturligvis holdt det til solid klasseseier. (Foto: Rolf B. Gundersen)
Les stort Kondis-intervju med Raagaard her

Ole Tharaldsen har tatt ut alt og er fornøyd med å ha kommet til mål. (Foto: Rolf B. Gundersen)

Torbjørn Collett feirer målgangen med norsk flagg. Her i selskap med Lorentz Humlevik. (Foto: Rolf B. Gundersen)