Den opprinnelige løypa er noe endret

Med minus og plussgrader om hverandre og nedbør både i form av regn og snø ble den opprinnelige løypa såpeglatt på flere partier på torsdag. Vi så an værmeldingen og testet løypa også på fredag. I dag har Kondis-president Tim Bennett og nettredaktør Heming Leira sammen med løypemålersjef Vidar Dvergedal vært ute og kontrollmålt den alternative traséen.


Glatta_i_begynnelsen_IMG_20171229_141032.jpg
Etter snaue 200 meter (rett etter bussholdeplassen) kommer dette glatte partiet på et foto fra fredagen da solen tittet frem. Vi ser løpsretningen mot målgang. Nå har det kommet et lite snølag over, noe som gjør det enda skumlere.  VI har derfor dratt løypa ut til sykke-l og gangveien til venstre.

P6011885 (640x480).jpg
Dette partiet var tenkt å skulle løpes på tilbaketuren mot mål, men det er i store deler nå is slik som på bildet over som det ikke er forsvarlig å løpe på.

2km_IMG_20171230_122616.jpg
Det blir derfor løpt på sykkelfeltet/fortauet både til vending halvveis og på tilbaketuren. Her er vi ved 2 km som også blir 3 km. Løypa vender etter 2,5 km rett etter der sykkelveien går til høyre under Bygdøylokket (Dronning Blancas Vei) og du har Havnepromenadens infopunkt 01 til venstre,

Hold til høyre
I det du løper inn på sykkelveien/fortauet etter brua ved Kielferja skal det holdes til høyre. Bruk sykkelfeltet.
Når du har snudd halvveis løper du på fortauet tilbake. Det er viktig at alle forholder seg til dette så vi ikke får noen kollisjoner mellom de som er på vei ut mot vendepunktet og de som er på vei fra vendepunktet og mot mål.
.
Hva bør jeg løpe med av sko?
Mange lurer på hva slags sko de skal løpe med. Løpet går på asfalt hele veien. Noen steder med et tynt snølag over, andre steder helt bart.

Fra 0 til 2 km og 3 til 5 km er det stort sett helt greit å løpe.

På partiet 2 km til 3 km er der det er mest glatt. I tillegg kan det være mer glatt nær sidene av veien, så det anbefales å løpe midt på veien. Vi vil salte noen av de verste partiene søndag morgen.

Dette tatt i betraktning kan nok piggede sko eller brodder være lurt å bruke for i det minste ikke å bli for stiv i muskulaturen. Kanskje det aller beste er å ha med to par sko, med og uten pigger og komme tidlig å prøve ut løypa.

Bytte av startnummer
Plutselig var påmeldingen stengt og løpet var fulltegnet. Også denne gang var det noen som fant det ut for sent at de ville være med.  Får du tak i noen som ikke har tenkt til å løpe, så kan du overta startnummeret til vedkommende. Bytte av navn knyttet til startnummeret koster kr 150. Ønsker du å overta en annens startnummer, sende du en e-post til Tom Roger Johansen så han kan få endret hvem det er som løper på startnummeret. OBS! Oppgi navn, fødselsår, klubb/bedrift/privat og kjønn. 

SEND EPOST

Da ønsker vi alle deltakerne hjertelig velkommen til NYTTÅRSLØP I OSLO! Endelig har hovedstaden et NYTTÅRSLØP igjen!
 
Startnummer kan hentes fra kl.10:30 på Skur 13. Tøy kan legges inne i hallen.