Arnaløpet er lagt opp slik at det er mulig å løpe begge distanser, både den korte på 3,4 km og den lengste på 8,8 km. Både i 2014 og 2015 vant Erik Hovlandsdal begge distanser, en bedrift han gjentok i år etter å ha stått over løpet i 2016. Som en kuriositet kan nevnes at Eriks far, Rune, vant det første løpet som ble arrangert i den korte løypen i 1988, drøye 30 sekunder raskere enn sønnen.

Nå løp ikke Erik Hovlandsdal for å få en god tid, men for å vinne begge løpene. Og to seire smakte greit det.

- Joda. Jeg har overskudd nå med tanke på NM-helgen og er i form. Jeg løp ikke fortere enn jeg måtte for å vinne, men savnet litt motstand. Nå løp jo kretsens distanseløpere 10 000 m i går så forståelig at de ikke stiller da.

- Ellers er jeg fornøyd med 4. plassen i hoved-NM i går, selv om jeg hadde håpet på medalje. Passet med en kondisjonsøkt i dag med tanke på løpet i går da.

Det ble således ingen revansj for dagens andremann, Trygve Feidje Mjelde, som også ble slått av Erik Hovlandsdal under 1500 meterfinalen i Sandnes i går.

Erik Hovlandsdal hadde håpet å komme ned mot 3.42 på 1500 meter i år, som er spesialdistansen hans. Det kan bli vanskelig nå når banesesongen er på hell.

- Jeg har ikke gitt meg. Å bli topp 5 i NM krever en form på 3.45 eller bedre, og på det nivået er jeg nå. Vet av erfaring at på denne tiden og utover er jeg på mitt beste. Det er da jeg har løpt fortest tidligere. Jeg skal løpe en maks 800 og en maks 1500 m til før banesesongen er over.

- Men jeg har slitt denne sommeren. Trente nok for hardt og for mye i opptreningen etter skaden i hoften i vår. Det var viktig for meg å markere at jeg fortsatt er best på 1500 m i kretsen, legger dagens dobbeltvinner til avslutningsvis.

Christina Ellefsen Hopland fra Varegg vant kvinnenes kortløype på 12.19. Deretter fulgte Vigdis Reigstad og Nora Midtun, begge fra arrangørklubben Fri.

Nærmest Hovlandsdal på langløypen var Bjørn Tore Kronen Taranger fra BFG Bergen løpeklubb. Ostringen Kjetil Monstad tok 3.plassen.

Kvinnenes langløype ble vunnet av Ingrid Brattebø fra Fri.

Tredjeplass til Åsmund Rokne

Espen Irgens Haugen blir bestemann fra ASKO b.i.l.

Christina Ellefsen Hopland vinner kvinneklassen

Vigdis Reigstad ble nummer 2.

3. plass til Nora Midtun

4. plass til Bertine Helene Færø

Også VM deltager Martin Roe løp Arnaløpet, god trening for den avsluttende 1500 meteren i 10-kampen.