Med seieren i det vel 3 km lange Mosvannsløpet fikk Filip Ingebrigtsen endelig et fullført løp i en sesong der det har vært flere løp han har måtte bryte. Han tok her en klar seier på tiden 8:24. Benjamin Rettore og Nikolai Gundersen fulgte på de neste plassene med 9:00 og 9:07.

Filip Ingebrigtsen måtte bryte 5000 meter under Bislett Games på grunn av en akillesskade. Det medførte at han ikke fikk anledning til å kvalifisere seg verken til EM eller VM.

Sandnes-løperen prøvde seg igjen på 3000-meteren under et internasjonalt stevne i Zagreb sist søndag, men måtte også der bryte løpet. Men nå kom han altså til mål i Mosvannsløpet og det gav ham sikkert en etterlengtet opptur. Det var en tøff motvind på ene siden av vannet, som kanskje tok så mye som 10-12 sekunder fra løpere som lå alene i front. Løyperekorden i Mosvannsløpet tilhører Jakob Ingebrigtsen, den er på 8 blank.

For kvinnene var det Sara Busic som tok seieren, som nok var en favoritt. Men litt mer oppsiktsvekkende var det at 11 år gamle Othelie Stave-Wigene fulgte kun 5 sekunder etter vinneren i mål. Othelie er datter av den tidligere storløperen Susanne Wigene som i dag løp inn til en fjerdeplass, altså etter sin datter. Tredjeplassen gikk til 15 år gamle Nora Jakobsen.

Mosvannsløpet har holdt det gående i 75 år.

15 Joakim HANSEN [117] 1984 UiS BIL 10:04

Premiepallen for kvinner: Nora Jakobsen, Sara Busic og 11 år gamle Othelie Stave-Wigene.

15 Julia Alice SCOTT [91] 2004 Sandnes il 12:21

1C2A3589.jpgLite drahjelp for Filip Ingebrigtsen.

Her ligger Nikolai Gundersen foran Benjamin Rettore på andre- og tredjeplass. Filip Ingebrigtsen løper for fort for dem, så de må konsentrere seg om hvem som tar andreplassen.