Forrige generasjon, Fenix 6-serien, ble lansert høsten 2019. Blant Garmin-fans, og da spesielt Fenix-fans, har det i lange tider blitt spekulert i når Fenix 7 kom til å bli lansert og hvilke forbedringer den ville ha i forhold til Fenix 6. 

Tirsdag ettermiddag, norsk tid, var ventetiden over. Fenix 7- serien ble lansert. I likhet med Fenix 6 kommer den i tre forskjellige størrelser: 7s (42 mm i diameter), 7 (47 mm) og 7x (51 mm). Totalt kommer Fenix 7 i hele åtte ulike varianter. Den rimeligste koster 7999 kroner. 
fenix7-featured.jpg
Garmin Fenix 7-serien har mange spennende oppdateringer i forhold til forrige generasjon. 

Fenix 7 har mange spennende oppgraderinger i forhold til Fenix 6. Deriblant: 

 • Alle modeller har touchskjerm. Dette gjør blant annet navigasjon i kart mye enklere. Men klokka har fremdeles knapper, så knapper og touchskjerm fungerer i samspill. Touchskjermen kan dessuten deaktiveres enkelt med et to-knapps-tastetrykk. 
 • Nesten alle modeller har solcellelading, noe som gir langt bedre batteritid.
 • Enkelte modeller har multiband, noe som skal gjøre GPS-sporingen mer presis.
 • Pulssensoren på håndleddet skal ha blitt bedre. Men man kan fremdeles koble til pulsbelte om man foretrekker det. 
 • Forhåndsinstallert topografiske kart for "din region", og gratis tilgang til å lste ned kart for hele verden.
 • Skikartene skal ha blitt bedre, både for alping og langrenn. 
 • Fenix 7x har lommelykt som kjapt og enkelt kan skrues av og på med et tastetrykk. 
 • Sapphire-glass er kombinert med Solar (solcellelading), noe tidligere modeller ikke har hatt. 
 • Funksjonen Real Time Stamina som skal vise hvor mye energi du har igjen på "tanken" under en treningsøkt (kun tilgjengelig for løping og sykling). 
 • Funksjonen Up Ahead som viser hva du har foran deg og i vente av interessante ting (POI) som f.eks. restauranter og bensinstasjoner. 
 • Klokka kan konfigureres og settes opp via telefonen. 


Garmin Epix (Gen 2)
Samtidig som Fenix 7 ble lansert, ble også generasjon 2 av Garmin Epix lansert. Dette er en totalt annerledes klokke enn generasjon 1 av Epix, som ble lansert for syv år siden, og ligner langt mere på en Fenix-klokke enn på forrige Epix. Garmin har likevel valgt å videreføre Epix-navnet. 

Epix (Gen 2) har alt det Fenix 7 har, og har et design som gjør den til en svært stilig smartklokke som også kan brukes i hverdagen når du ikke trener. Klokka har en urkasse på 47 mm i diameter (samme størrelse som Fenix 7). Men det som skiller Epix aller mest fra Fenix 7 er at den skal ha en veldig bra og klar AMOLED-skjerm (touchskjerm). I tillegg har den (i likhet med enkelte av Fenix 7-modellene) ripebestandig safirglass og ramme i titan. Epix 2 har imidlertid ikke solcellelading. 

Epix 2 er i bunn og grunn en Fenix 7 med bedre og klarere skjerm, men med kortere batteritid og uten solcelle. Så får man selv vurdere hva man vektlegger som viktigst. 

Prisen på Epix 2 starter på 10.299 kroner for basismodellen, men da er det bl.a. rammemateriale i rustfritt stål og ikke titan. 
Epix-Featured.jpg
I tillegg til å være en komplett treningsklokke er Garmin Epix (Gen 2) også en svært stilig smartklokke med AMOLED-skjerm. 

For mer informasjon, se www.garmin.no
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957